Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmiTeknolojiXiaomi

Redmi K40 Serisi Üç Yeni Model ve 108MP Kamera ile Geliyor!

Redmi K40 Serisi daha önce 2 model ile geleceği duyurulmuştu. Xiaomi bugün bir çılgınlık yaparak 3. Modelinde geleceğini duyurdu.

Weibo’daki ünlü bir haberciye göre, Redmi K40 serisi iki değil üç model ile piyasaya sürülecek. Muhtemelen K40, K40S ve K40 Pro.

Geçmişte cihazlarla ilgili çok sayıda sızıntı oldu ve yakın zamanda yayınlanan bir teaser videosunda, Snapdragon 888 ile gelecek olan Pro modelinin fiyatı bile ortaya çıktı. 3.550 TL‘den satışa çıkacak. Tabi bu fiyat Çin pazarı fiyatı olup Türkiye fiyatı global lansman’dan sonra açıklanacak. Snapdragon 888‘e ek olarak, 108MP sensöre sahip ana kamera ile gelecek.

İyi haber şu ki, bazı resmi bilgiler için daha fazla beklemek zorunda değiliz. Çünkü bu son bilgiler onaylanmasa bile, telefonların bu ayın sonuna doğru piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Öncelikle Lu Weibing, ToF sensörleri hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Bir zamanlar bundan bahseden ve onu pazarlayan markaların bundan yararlanamadığını söyledi. ToF sensörlerinin çalışması nedir? Bunlar, alan derinliği tahmin etmek için kızılötesi ışık kullanan sensörlerdir. Görüntülerdeki bulanıklık efekti  iyileştirebilir. Ancak, çoğunlukla AR ve 3D görüntüleme için kullanılıyor.

ToF sensörlü birçok akıllı telefon piyasaya sürüldü. Çoğu Samsung amiral gemisi ve hatta bazı Huawei akıllı telefonlar bu sensörü kullanıyor. Xiaomi, akıllı telefonlarında ToF sensörleri şuana kadar hiç bir modelde kullanılmadı. ToF sensörünün yanı sıra Lu Weibing de bize büyük bir ipucu veriyor. Ona göre daha yüksek çözünürlüklü kameralar üretilecek.

Xiaomi, Xiaomi Mi Note 10 ile 108MP sensör trendini başlatmıştı. Akıllı telefon 2019’un sonlarında piyasaya sürüldü. Beş sensörlü bir kamerayla geldi ve Xiaomi’nin geri dönüşü oldu. Çinli teknoloji devi her zaman fiyat performans odaklı cihazlarıyla tanınıyor. Mi Note 10’un piyasaya sürülmesiyle Xiaomi, herkese kamera merkezli cihazların kullanıcılar tarafından daha çok beğenildiğini kanıtladı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu