Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi MIUI 11 kullanışlı iki uygulama ile geliyor

Xiaomi MIUI 11 sürümünü geçtiğimiz gün Mi Mix Alpha ve Mi 9 Pro ile aynı etkinlikte duyurdu. Pek çok Xiaomi telefona sunulacak yeni MIUI  sürümünde iki yeni uygulamanın yer alacağı belirtildi. Xiaomi’nin yeni uygulamaları günlük hayatta sıklıkla kullanacağımızı şimdiden söyleyebilirim. Bu uygulamalar Mi Work ve Mi Go şeklinde isimlendiriliyor.

Xiaomi MIUI 11 ‘de iki yeni uygulama göreceğiz.

Her iki uygulama da MIUI 11’deki üretken paketin temelini oluşturacak. Mi Work, üçüncü taraf uygulamalara gereksinim duymadan ofis belgeleri görüntülemenizi sağlar. Söz konusu bu belgeleri akıllı telefonun ekranına optimize edecek uygulama, bir Word belgesini gösterirken buradaki kelime sayısını da aktaracak. PowerPoint ve Excel tabloları da yine okunacak şekilde akıllı telefon ekranına uyarlayacak.

Mi Work uygulaması ile akıllı telefonunuzdaki belgeleri büyük ekranlara yansıtmak da kolay. Üstelik bu yansıtma işlemi sırasında akıllı telefondaki özel bilgiler hiçbir şekilde gösterilmiyor. Örneğin sunum sırasında bildirimleri kapatmanıza gerek kalmayacak.

Mi Go da yine mobil kullanım deneyimi için geliştirilmiş bir uygulama. Sistem düzeyinde notlar alabileceğiniz, hatırlatmalar kurabileceğiniz bu uygulama takvim ile senkronize bir şekilde çalışacak.

Örneğin yaklaşan uçak biletinizle ilgili bilgiler için ekran ya da kilit ekrana özel bir kart eklenecek. Yine burada kullanıcılara para bilgisi, trafik bilgisi, güç tasarruf modu ve seyahat bilgileri de verilecek.

Xiaomi, MIUI11’i küresel çapta ekim ayı itibariyle dağıtmaya başlayacak. Yeni MIUI  sürümü ilk etapta şirketin tepe modelleri için dağıtıma çıkacak. Buradaki haberimizde MIUI 11 sürümüne yükseltilecek telefonlara göz atabilirsiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu