Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerrealmeTeknoloji

Realme Watch geliyor! Şimdi Mi Watch düşünsün! Mü?

Yavaş yavaş giyilebilir teknoloji pazarında elini güçlendirmeye çalışan Realme, ilk akıllı saati ile karşımıza çıkıyor; Realme Watch!

Xiaomi’nin geçtiğimiz yıl tanıttığı Mi Watch ile birlikte zaten içinde bulunduğu akıllı saat sektörüne en güzelinden selam vermişti. Zaten içinde bulunduğu diyoruz; çünkü Xiaomi daha öncesinde Amazfit ve Haylou adı altında pazara akıllı saatler sunan şirket, Mi Watch serisini de ülkemize getirmişti. Şimdi de son zamanlarda özellikle Redmi ile olan kapışması ile Xiaomi’nin başına bela olan Realme, kendi akıllı saati ile giyilebilir teknoloji pazarında elini güçlendirmek istiyor. Bu da bizlerin yeni bir seri ile karşılaşma vaktimizin geldiğini gösteriyor; Realme Watch!

Realme’den Akıllı Saat!

İlk akıllı saatini piyasaya sürmek için çalışmalara başlayan şirket, Realme Watch adını vereceği saati hakkında resmi bir duyuru yapmadı; lakin saat ile ilgili birçok sızıntı bizlerin eline çoktan geçti. Öyle ki 1.4 inç diyagonal ekran yapısı ile birlikte 320 x 320 piksel LCD panelli bir akıllı saat olacak olan Realme Watch, 7 günlük bir pil süresinin vaad edecek. Bu vaadini de 160 mAh kapasiteli pili ile gerçekleştirmeye çalışacak. Aynı zamanda kalp atış hızı monitörüne de sahip olması beklenen saat, IP68 sertifikası ile suya ve toza karşı dirençli olacak. Bağlantılarını Bluetooth 5.0 üzerinden yapacak olan Realme Watch, GPS‘e de sahip olmayacak.

Kandaki oksijen oranını tahmin edebilme gibi yeteneklerinin yanı sıra Realme’nin kendi saat arayüzünü kullanacak olan saat, arayüz tasarımları ile de karşımıza çıktı.

Bunun gibi birçok tema ile birlikte hoş ve estetik bir yapıya sahip olacak olan Realme’nin akıllı saati; koşu, yürüyüş, yüzme, kapalı alanda koşu, futbol, ​​basketbol, ​​masa tenisi, yoga gibi birtakım egzersizleri de takip edebilecek. Bunlara ek olarak nefes egzersizleri, hava durumu ve telefondaki bildirimleri gösterebilmesi oldukça muhtemel olan saat, müzik kontrolünü de gerçekleştirebilecek.

Bu haliyle Xiaomi’nin Mi Watch’ına rakip olabilmesi için biraz daha ekmek yemesi gereken Realme Watch, ilk etapta Hindistan pazarına sunulacak. Ardından da Global bir lansman ile birçok ülkenin akıllı saat seçenekleri arasında yer alacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu