Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Resmi açıklama: Xiaomi telefonlar bundan sonra ucuz olmayacak!

Gelen açıklamalara bakılırsa ucuz Xiaomi telefonlar bundan sonra hayal olacak. Peki bu duruma nasıl gelindi? Xiaomi geçen yıl borsaya açıldığında birçok Xiaomi fanı “Helal olsun be adamlara! Bir zamanlar ROM geliştiren ekip şimdi büyüdü, kocaman bir şirkete dönüştü, şimdi de borsaya açıldı.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

“Lütfen Kota Dostu TeknoBurada Android Uygulamamızı Marketten İndirin ve Kullanmaya Başlayın! Bize Destek Olun…”

Ucuz Xiaomi telefonlar hayal olacak

Biz ise Xiaomi’nin borsaya açılma girişiminin kullanıcılara pek de olumlu yansımayacağını defalarca dile getirdik. Zira bundan sonraki süreçte sizin artık yatırımcılarınız var ve bu para babası kişiler daha fazla kâr etmekten başka bir şey düşünmezler. Yani üretilen telefonun malzeme kalitesi, donanımı ya da kullanıcı deneyimle ilgilenmez, sürekli daha fazla para girdisi isterler.

Xiaomi CEO’su Lei Jun, Tech Node sitesine verdiği röportajda aslında malumun ilanını yaptı. Jun ,ilerleyen süreçte Xiaomi telefonların biraz daha pahalı olacağını dile getirdi. Jun her ne kadar artık ucuz telefon üreten şirket imajından çıkmak istediklerini dile getirse, bunun %5’lik kârın yatırımcıları tatmin etmediği gün gibi ortada.

Aslına bakarsanız Xiaomi’nin fiyat artışına hazırlığını Redmi markasına bağımsızlık verilmesinden anlayabiliriz.  Bundan sonraki süreçte ucuz telefonlar Redmi, pahalı telefonlar Xiaomi markası altında satışa sunulacak.

Haberimize son verirken, resmi olarak ülkemize giriş yapan Xiaomi telefonların aslında hiç de sanıldığı kadar ucuza satılmadığının altını çizelim. Geçen yıl tanıtılan Xiaomi Mi 8’in şu an bile Xiaomi Türkiye garantili modeli 4.000 TL’yi bulan fiyatlardan satılmakta.

Redmi Note 7 Avrupa’da satışa sunuldu! Fiyat inanılmaz

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu