Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy S22 Kamera Desteği ile Şaşırttı

Samsung’un amiral gemisi telefonu Galaxy S22, rakiplerine göre 3. parti kamera uygulamalarına sunduğu destek ile dikkat çekiyor.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un amiral gemisi Galaxy S22 serisi hakkında bugün ilginç bir haber geldi. Samsung’un üçüncü partikamera uygulamaları için Google’ın Pixel telefonlarından daha iyi geliştirici desteği sunduğu tespit edildi. Google, kamera uygulaması geliştiricilerini CameraX Jetpack kitaplığını kullanmaya teşvik ederken, Google’ın telefonları ve diğer Android telefon üreticileri bu standardı desteklemiyor.

Geliştirici @Wander1236 tarafından CameraXInfo uygulamasında keşfedilen bu bilgi sayesinde Samsung’un eline büyük bir koz geçmiş oldu. Açıklamalara göre Google Pixel ve OnePlus 10 Pro CameraX uzantılarını desteklemiyor. Aynı zamanda, Samsung kendini çok daha iyi bir yönden göstererek diğer telefon üreticilerin örnek oldu.

Galaxy S22’de üçüncü taraf kamera uygulaması için daha fazla destek sunuluyor. Galaxy S22’ye kamera uygulaması geliştiren geliştiriciler neredeyse tüm API’lara erişebiliyor. Bu sayede ortaya daha efektif olarak kullanılan kamera uygulamaları çıkıyor.

Samsung Galaxy S22 fiyatı

Aslında bu durum Galaxy S22’nin Instagram, TikTok ve Snapchat gibi uygulamalar için neden yerel kamera desteği sunduğunu açıklıyor. Samsung’un bu özelliği daha fazla telefona ve Galaxy serisine eklemesi umulmaya devam ediyor. Güney Koreli teknoloji devi bu konuda şimdiden Google ve diğer Android akıllı telefon markalarının önünde yer alıyor. Android dünyasında en iyi Instagram Hikayeleri’nin iPhone kalitesinde Samsung’un cihazları ile çekildiğini belirtelim. Bu tamamen firmaların kendi tercihi. Eğer diğer üreticiler de kamera uygulaması geliştirenlere API’larını açarsa sosyal medyada daha kaliteli videolar çekilebilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu