Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

MediaTek iki yeni telefonu Cortex-A78 ile güçlendiriyor


Yeni iki telefonda MediaTek yonga seti Cortex-A78 ile güçlendiriliyor. Bu yıl MediaTek’in yılı oldu desek çok da iddialı olmaz.

MediaTek, gerçekten iyi bir yıl geçirdi. Tayvanlı şirketin mevcut mobil işlemci sunumu, bu yıl açıklanan birkaç cihaza güç veriyor. Dimensity serisinin de 5G telefonların çok daha fazla insanın eline geçmesine önemli bir katkı sağladığı söylenebilir. Digital Chat Station, iki yeni işlemcinin birkaç detayını ortaya çıkardı. İki yonga seti MT6893 ve MT6891’dir ve ona göre 5nm ve / veya 6nm işlemciler olacaktır. İki MediaTek yonga seti, daha güçlü Cortex-A78 Arm CPU çekirdeğine sahip oldukları için yüksek performanslı işlemciler olacak. Ancak henüz ayrıntılı bilgi mevcut değil.

Şu anda MediaTek’in en güçlü mobil işlemcisi olan Dimensity 1000+ Cortex-A77 çekirdeklerine sahip. Aynı zamanda 7nm’lik bir çiptir. Bu yeni yongalar, daha küçük bir yapı üzerine inşa edildikleri ve daha güçlü bir CPU’ya sahip oldukları için performansta önemli artışlar getirmelidir. Ayrıca Dimensity serisi altında ve yerleşik 5G modemlerle piyasaya sürülmeleri gerekir.

Yeni işlemcilerin ne zaman duyurulacağına dair henüz bir haber yok ancak bilgi sızıntısı, geliştirmenin geçen yılın yongalarından daha hızlı ilerlediğini söylüyor. Duyurularından önceki haftalarda daha fazla detayın ortaya çıkmasını bekliyoruz. Telefonların marka ve model bilgileri ile birlikte teknik özellikleri ortaya çıktıktan sonra siz değerli okuyucularımızla paylaşacağız.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu