Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Galaxy Note 21 Keşke Gelseydi! Samsung’un Planı Tutmadı!

Samsung’un Galaxy Note 21 serisini getirmeme üzerine kurduğu plan ters tepti. Sevilen serinin iptali S serisine maalesef ki yaramadı.

Güney Koreli kaynaklara göre Samsung, Galaxy S21 serisinin beklenen satışlarını artırmak için 2021 yılında Galaxy Note 21 serisini kasıtlı olarak piyasaya sürmedi. Ancak eldeki verilere bakılırsa beklentiler gerçekleşmedi. Gerçek şu ki, Galaxy S21 serisi, Galaxy S20 ile yaklaşık aynı hacimde satıldı. Yani Note serisinin tanıtılmaması Samsung’a yaramadı.

Galaxy Note 21’in gelmemesi Galaxy S21’in satışlarını artırmadı

The Elec’e göre Samsung’un stratejisi başarılı olmadı. Covid-19 pandemisi de satışların yavaşlamasında rol oynamış olabilir. Ancak Galaxy S21 serisinin düşük satışlarından sorumlu başka birkaç faktör olabilir. Kaynak, Galaxy Note 21’i piyasaya sürmeme kararının hesaplanmış bir risk olabileceğini belirtiyor.

Rapor ayrıca, düşük satışların, Samsung’un üretim hedeflerini ve son teslim tarihlerini karşılamasını engelleyen üretim sorunlarından kaynaklanmış olabileceğine işaret ediyor. Şirket, Vietnam üretim tesisinde sorun yaşamasaydı daha yüksek satışlar elde edebileceğini söylüyor.

Galaxy S22 serisine gelince, başlangıçta Galaxy Note 22 olarak adlandırılabilecek Galaxy S22 Ultra modeline sahip olacak. Bu model daha hızlı S Pen kalem ile gelecek. Yani anlayacağınız Samsung’dan bu yılda da Note serisi göremeyeceğiz.

Galaxy S22 Ultra ekran

Galaxy S22 serisinin fiyat açısından bu yıl zamlı olması bekleniyor. S serisine zam yapacak olan Samsung böyle bir ortamda Note serisini çıkartmak istememekle çok haklı. Devam eden çip krizi ve S ile Note serisi arasında farkın kalmamasından dolayı bu serinin iptal edilmesi mantıklı görünüyor. Bakalım Note serisinin yerini alacak olan S22 Ultra sunacağı özellikler ile başarı elde edebilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu