Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriGüncellemeMIUIMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi, içinde Mi 6’nın da olduğu 4 modelin haftalık beta güncellemesini sonlandırdı!!!

Geçtiğimiz aylarda 2 yıl ve üzeri telefonlarının haftalık beta sürümlerini sonlandıracağını duyuran Xiaomi, İçerisin de Mi 6’nın da olduğu 4 telefonun fişini çekti

Çinli teknoloji devi Xiaomi, bildiğiniz üzere MIUI 12 arayüzünü tanıtmadan önce bazı telefonlarının haftalık beta sürümlerini sonlandıracağını açıklamıştı. Ve beklenen gün de maalesef geldi. 20 Haziran 2020 tarihi itibari ile içerisinde Mi 6‘da olmak üzere 4 modelin haftalık beta sürümü artık sona erdi. Bu cihazlar sırasıyla; Mi 6, Mi 6X, Mi Mix 2, Mi Not 3 ve son olarak da Redmi Note 5.

Yukarıda saymış olduğumuz bu cihazlar artık MIUI güncellemelerinin yeniliklerinden haftalık olarak yararlanamayacaklar. Çinli şirket bu cihazlar için güncellemelerini sadece kararlı sürüm ile sınırlı tutacak. Tabi bu durum en çokta Mi 6 kullanıcılarını üzdü. Çünkü bu telefon 2017 yılının en popüler telefonlarından biri olarak tarihe geçmişti. Gerek performans, gerek tasarım, gerekse kamera olsun Mi 6 kesinlikle üstün özellikleri ile kullanıcılarının  gönlünü fetih etmişti. Cihaz her ne kadar donanım olarak iyi olsa da artık yaşlandı. Hele ki şu an Mi 10 gibi bir telefon piyasaya sürülmüşken artık bazı eski modellere veda etmenin de zamanı geldi. Muhtemelen Xiaomi de artık eski modelleri ile uğraşmak istemiyor. Bunun yerine yeni modellerine yazılım olarak en iyi desteği vermeye çalışacaktır.

Gücünü Snapdragon 835‘den alan Mi 6, performans olarak kesinlikle kullanıcılarını yarı yolda bırakmadı. Cihaz şu an bile gösterdiği performans ile orta segmentte bazı iddialı cihazlar ile rekabete girebilir durumda. Yine de dediğimiz gibi artık bazı şeylere veda etmemizin zamanı geldi. En azından Xiaomi‘de böyle olmasını istiyor.

Çinli şirket yukarıda listelediğimiz cihazların yanı sıra, 5 Eylül itibari ile Mi 8 gibi amiral gemisinin de içinde bulunduğu bazı cihazların haftalık beta sürümünü sonlandıracağını duyurdu. Bu liste de sırasıyla şöyle;

  1. Mi 8
  2. Mi 8 Explorer Edition
  3. Mi 8 Pro (UD)
  4. Mi 8 SE
  5. Mi 8 Lite
  6. Mi Max 3
  7. Mi Mix 3
  8. Mi Mix 2S

Saymış olduğumuz bu cihazlarda, maalesef 5 Eylül‘den itibaren haftalık beta sürümlerini alamayacaklar. Sadece 1/2 ay içerisinde yayınlanan kararlı sürüm ile sınırlı kalacaklar.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu