Uzay

Avrupa Uzay Ajansı, Euclid Teleskobu İle Çekilen Fotoğrafları Paylaştı: İnanılmaz Duruyor!

Avrupa Uzay Ajansı, Euclid teleskobu aracılığıyla evrenin ilk tam renkli görüntülerini paylaştı. Bu çözünürlükte bir ilke imza atıldı.

Avrupa Uzay Ajansı (ESA), bir ilke imza attı. Daha önce bu kadar yüksek çözünürlüklü ve tam renkli evrenin fotoğrafları servis edilmemişti. Euclid teleskobu sayesinde evrenin eşi benzeri görülmemiş ayrıntılarla haritalanma yeteneğini sergileyen, evrenin ilk yüksek çözünürlüklü ve tam renkli görüntülerini paylaştı. Bu görüntülerle birlikte karanlık madde ve enerji daha fazla anlamlandırılmaya çalışılacak.

ESA, Euclid Teleskobu Sayesinde Kozmoz’un Görüntüleri Net Olarak Gözler Önüne Serdi

ESA, “Daha önce hiçbir teleskop, evrenin derinliklerindeki uzayın bu kadar büyük bir parçasını böyle jilet gibi keskin netlikte yakalayamamıştı” şeklinde açıklamalarda bulundu. Daha önce Hubble Uzay Teleskopu sayesinde de evrenin fotoğrafları çekilmişti fakat bu netlikte ve bu kadar fazla renkte değildi.

<yoastmark class=

Evrenimizin %95’i bu gizemli ‘karanlık’ varlıklardan oluşuyor gibi görünüyor. Bilim adamları karanlık maddenin evrenin yaklaşık %25’ini, karanlık enerjinin ise %70’ini oluşturduğunu düşünüyor. Evren üzerindeki karanlık etkiyi daha iyi anlamak ve ortaya çıkarmak için Öklid teleskobu 10 milyar ışık yılı uzaklığa kadar milyarlarca galaksinin şekillerini, mesafelerini ve hareketlerini gözlemleyecek.

Öklid Uzay Teleskobu, 1 Temmuz’da, ABD’nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Uzay İstasyonu’ndan fırlatılmıştı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu