Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 12 Ultra Hedefine Huawei P50 Pro’yu Gözüne Kestirmiş

Xiaomi 12 Ultra en çok da kamera özellikleriyle ses getireceğe benziyor. Telefonun şimdiden DxOMark’ın zirvesinde olacağı iddia ediliyor.

Xiaomi 12 Ultra yılın ikinci yarısına ertelenmiş görünse de telefona dair sızıntılar devam ediyor. Mobil dünyasının bir numaralı sızıntı kaynağı Digital Chat Station adlı kullanıcı son olarak Xiaomi 12 Ultra’nın kamera tarafında ne derece iddialı olacağını gösteren bazı detaylar paylaştı.

Kaynak ayrıca telefonun son dönemde ortaya çıkan fotoğraflardaki gibi olacağını, fakat teknik özellikler noktasında bazı ince ayarlamaların yapılacağını aktarıyor. Görünüm demişken, 12 Ultra’nın tasarımından söz edelim. Telefonun arkası, Xiaomi Mi 11 Ultra’dan tamamen farklı olacak. Arka bölümdeki mini ikinci ekrandan vazgeçilirken, burada artık yine devasa büyüklükte yuvarlak bir kamera modülü tercih ediliyor.

Bu modül üzerinde birçok kamera deliği olmasına rağmen, telefonda üç kameranın yer alacağı bildiriliyor. Bunlar ana, ultra geniş açılı ve periskop sensör şeklinde. Bakıldığı zaman kamera konfigürasyonu Mi 11 Ultra ile aynı görünse de, Xiaomi12 Ultra’da bu kameraların hem donanım hem de yazılım seviyesinde daha da geliştirilmesi bekleniyor. Burada Xiaomi’nin en büyük kozunun ise Leica olduğu gelen bilgiler arasında.

Xiaomi Mi 11 halihazırda DxOMark kamera sıralamasında neredeyse bir yıl geçmesine rağmen hala ikinci sırada. Son dönemde çıkış yapan birçok amiral gemisi telefon henüz Huawei P50 Pro ve Xiaomi Mi 11 Ultra’yı geçebilmiş değil. Bu noktada listenin bir numarasında olan Huawei P50 Pro’yu geçme ihtimali en yüksek telefonun Xiaomi12 Ultra olduğu bildiriliyor.

Yılın ikinci yarısına ertelenen Xiaomi 12 Ultra hakkında bilgiler geldikçe aktarmayı sürdüreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu