Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Exynos İşlemci, Galaxy S23 FE ile Geri Dönüyor

Samsung bir dönemdir ara verdiği Exynos işlemci çözümü, Galaxy S23 FE ve akabinde Galaxy S23 serisinde yeniden kullanılacak.

Son dönemde birden fazla raporda Galaxy S23 FE modelinin Snapdragon yerine Exynos yonga setine sahip olacağı öne sürüldü. Temmuz ayı başında Geekbench kriter testini ziyaret eden telefonun Exynos 2200 yonga setinden güç aldığı anlaşıldı. Hatırlayalım aynı işlemci geçen yıl Galaxy S22 serisinin Avrupa sürümünde de yer aldı. Aradan geçen bir yılda işlemcinin hem performans hem de verimlilik noktasında geliştirildiği bildiriliyor.

Pocket-Lint sitenin yeni bir raporuna göre Samsung, hem S23 FE modelinde hem de S24 serisinde yeniden Exynos işlemcilere yönelecek. Galaxy S24 serisi için Exynos 2400 geliştirilirken, 10 çekirdekli işlemcinin önceki Exynos yonga setlerine göre daha verimli olacağı gelen bilgiler arasında.

Samsung-Exynos-2400

Samsung, Galaxy S23 FE’yi bu yılın sonlarında piyasaya sürecek. Telefonun aynı zamanda Snapdragon 8 Gen 1 versiyonu da olacak. Bu işlemcili model muhtemelen Amerika’ya has olacak.

Site ayrıca Galaxy S24’ün Şubat 2024’te bir Exynos işlemci ile geleceğini iddia ediyor. Ancak telefonun Exynos versiyonu yalnızca Avrupa’da piyasaya sürülecek. Aralarında Türkiye’nin de yer aldığı birçok ülkede ise Galaxy S24 serisi modellere Snapdragon 8 Gen 3 güç verecek.

Avrupa ve Asya ülkelerindeki Samsung hayranları, Snapdragon muadillerine kıyasla önceki Exynos yonga setlerinin düşük performansından bıkmış durumda. Temennimiz Exynos 2400’ün aşırı ısınma, performans düşürme, daha az verimli modem ve hızlı pil tüketimi gibi sorunları aşmış olması.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu