Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMediaTekMobirollerTeknoloji

MediaTek 5G destekli yeni modemi M70’i tanıttı!

Bugün yapılan açıklamalar ile birlikte MediaTek 5G destekli yeni nesil modemini ve buna bağlı olacak yeni işlemcisi ile ilgili açıklamalarda bulundu…

Herkes Çinli olarak bilse de aslında Tayvanlı olan MediaTek için 2019 çok iyi geçiyor ve üretici dün yaptığı bir basın etkinliğinde 2019‘un nasıl geçtiğini ve ikinci çeyrek sonuçlarını değerlendirdi. Tayvanlı şirket, gelirlerinde aylık% 16.8 ve yıllık bazda % 1.8 artış olduğunu bildirdi. Bu oldukça önemli bir durum zira MediaTek ile son dönemde daha fazla üretici ilgilenmeye başladı. Xiaomi ile MediaTek‘in yaptığı ortaklık ise MediaTek‘in büyümesindeki en büyük sebeplerden birisi oldu. Bugün yapılan basın duyurusunda MediaTek 5G desteli yeni nesil modemini de tanıttı.

MediaTek‘in CEO’su Cai Lixing M70 modemi ile ilgili şunları söyledi. Yeni nesil modem yeni bir yonga seti ile karşımıza çıkacak. Bu modem 2019 üçüncü çeyrek itibariyle üreticilere test amaçlı gönderilmeye başlanacak ve 2020 birinci çeyrek itibariyle de ilk 5G destekli MediaTek çipi kullanan telefonları raflarda görebileceksiniz.

Cortex-A77 CPU ve Mali-G77 GPU ile ARM mimarisine sahip olacak yeni nesil bir yonga setine güç verecek olan M70 modemi Sub-6 GHz frekansını destekleyecek. Üçüncü nesil AI yani yapay zeka ve 80 megapiksel de kamera desteğine sahip olacak yeni nesil CPU‘nun 4K 60fps kayıt yapması ise çok güzel bir detay oldu.

Yeni nesil 5G destekli yonga seti ile Vivo, Oppo gibi BBK üreticiler şimdiden ilgilenmeye başladılar. Bakalım Xiaomi de bu yonga setini kullanacak mı?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu