Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriOyun KonsoluPlayStationTeknolojiXbox

Cyberpunk 2077 PS4 ve Xbox One sürümü ile rezil oldu

The Witcher 3’ün yaratıcısı olan CD Projekt RED’in yeni oyunu Cyberpunk 2077 PS4 ve Xbox One sürümü ile rezil rüsva oldu.

2012 yılında sürpriz bir şekilde Cyberpunk’ın evrenine giriş yapacağımız Cyberpunk 2077, CD Projekt RED tarafından duyurulmuştu. Tam 8 yıldır geliştirilen oyun geçtiğimiz günlerde neredeyse her platforma çıktı. Ancak bu çıkış biraz sancılı oldu. Çünkü Cyberpunk 2077 PS4 ve Xbox One sürümü ile rezil rüsva oldu.

Oyunun eski nesil konsollarda 15 FPS’e kadar düşmesi, grafik hataları, kaplamaların yüklenmemesi ve buglar firmanın borsada yüzde 29’luk değer kaybı yaşamasına neden oldu.

Bu rezillikten sonra bugün CD Projekt RED ekibinden açıklama geldi. Oyuncuların 21 Aralık 2020 tarihine kadar oyunun PlayStation 4 ve Xbox One sürümünü satın alan herkesin oyunu iade edebileceği açıklandı. Bu iade sürecinde muhtemelen oyunu eski nesile satın alanların yüzde 80’lik bir bölümünün iade etmesi bekleniyor.

CD Projekt RED para kazanacağız diye açık ve net bir şekilde hem oyunu erken çıkardı hem de eski nesilde çalışmayacağını bildikleri halde daha fazla satmak için oyunu eski nesile de getirdi. Bunun başka bir izahı olamaz. Cyberpunk 2077’nin gerçekten de PlayStation 4 ve Xbox One’da oynanmayacak seviyede olduğunu belirtelim.

Geliştirici firma, oyunun Şubat 2021’de büyük bir güncelleme alacağını ve konsollardaki sorunları gidereceğini açıkladı. Ancak bu açıklama pek tatmin edici değil. Çünkü oyuncular 2021’de Cyberpunk 2077’nin yeni nesil yükseltmesini bekliyordu. Bu açıklamadan sonra Cyberpunk 2077’yi PS5 ve Xbox Series X’te yeni grafikler ile oynamak için sittin sene bekleyeceğiz gibi görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu