Güncel Teknoloji HaberleriLenovoOyun Konsolu

Steam Deck Katili Lenovo Legion Go Netleşti!

Lenovo el konsolu piyasasına dalıyor. Steam Deck katili olarak piyasaya çıkacak Legion Go AR gözlükleri ve teknik özellikleri açıklandı.

El konsolu piyasayı son zamanlarda çok hızlı. Steam Deck ve Asus ROG Ally ile iyi bir ivme yakalayan bu pazar için Lenovo pay almak istiyor. Legion Go adında yeni avuç içi bilgisayar duyurmaya hazırlanan teknoloji devi rakiplerinin güçlü özelliklerini kendi yenilikleriyle birleştirerek damga vurmaya hazırlanıyor.

Legion Go Tasarım ve Performans

Ana amaç pratiklik ve güçlü performans olarak belirlendi. İyi konumlandırılmış düğmelere ve özel oyun çubuklarıyla birlikte stratejik nokta konumlandırılmış fare tekerleğiyle oyuncuların isteklerine cevap verecek tasarımda. Sürükleyici oyun deneyimi içi 8 inçlik ekranı ile Steam Deck, Rog Ally , AYANEO ve Nintendo Switch gibi diğer güçlü rakiplerle rekabet ediyor.

Teknik Özellikler

El konsolunun kalbinde AMD’nin Ryzen Z1 APU işlemci bulunuyor. Oyun oynamak için sağlam performans veren bu işlemcinin GPU bölümünde ise Radeon RX 740M bulunuyor. FHD çözünürlüğe ve 8 inç ekrana sahip olacak el konsolunun soğutma ve batarya performansı için Lenovo’nun özel olarak çaba sarf ettiği sızdırılan bilgiler arasında.

Yazılım olarak Windows 11 ile geleceği bekleniyor. Ayrıca Lenovo’nun el konsoluna eşlik edecek Legion AR gözlükleri de tanıtmaya hazırlandığı bildiriliyor. Bu gözlüklerin oyun deneyimine potansiyel olarak arttırılmış gerçeklik sunması bekleniyor.

Fiyatı henüz belli olmayan cihazın IFA 2023’te (1-5 Eylül) tanıtılması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu