Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

MIUI bugünlere nasıl geldi? İşte baştan sona MIUI ikonları!!


Her yıl büyük bir gelişim ortaya koyan Xiaomi, kendi arayüzünü de geliştirmesini bildi! Peki MIUI ikonları, geçmişten günümüze nasıl değişti?

Android, açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olması sebebiyle çok kısa bir sürede büyük kitlelere ulaştı. Açık kaynak kodlu olmasından dolayı, birçok akıllı telefon üreticisi de kendi arayüzünü Android’i baz alarak geliştirdi. Bu akıllı telefon üreticilerinin başında gelen Samsung, Xiaomi, Meizu, Huawei, OPPO gibi markalar, kendi arayüzlerini her geçen yıl ile birlikte geliştirdi. Gerek stabillik, gerekse görsellik açısından gelişen bu arayüzlerden biri olan MIUI bu süreçte akıl almaz bir değişim yaşadı. Biz de bu yazımızda MIUI 1‘den MIUI 11‘e kadar, tüm MIUI ikonları zaman içinde bize neler sundu? Sizler için listeledik.

MIUI 1

Xiaomi’nin Ağustos 2010’da tanıttığı ilk MIUI ROM, MIUI 1‘dir. Bu sürümü sadece 100 gönüllü kullanıcıya sunan firma, Android 2.2 tabanlı ve Froyo‘nun AOSP yapısına dayanan bir sürümü, MIUI’ın ilk meyvesi olarak karşımıza çıkardı.

MIUI 1
MIUI 1

MIUI 2

İlk sürüm ile birlikte büyük bir popülarite kazanan Xiaomi, hız kesmeden ikinci sürüm için çalışmalara başladı. MIUI 1‘e göre daha fazla özelleştirme içeren MIUI 2, aynı zamanda Mi 1’in de güç aldığı bir arayüz olarak tanıtıldı. Bu sürüm ile birlikte insanlar arasında beklentiyi yavaş yavaş yüksekten Çin devi, elini de hafif hafif güçlendirmeye başladı. Bu sürüm ile birlikte de MIUI ikonları gerçek anlamda değişmeye başladı

MIUI 2
MIUI 2

MIUI 3

Diğer sürümlere bazı değişiklikler ile birlikte genel MIUI izlerini taşımaya devam eden MIUI 3, ikonlar tarafında gelecekte yaşanacak olan devrim niteliğindeki düzenlemelere ön ayak oldu diyebiliriz. Öyle ki diğer iki sürüme göre daha geliştirilmiş bir ikon yapısını bu sürümde hayata geçiren Xiaomi, insanların dikkatini çekmeye de devam etti.

MIUI 3
MIUI 3

MIUI 4

Özellikle MIUI 4 ile birlikte kendini bariz bir şekilde geliştiren Xiaomi, Şubat 2013’te birçok yeni özellikle beraber bu sürümü piyasaya sürdü. Android 4.0.4 – 4.1.2 (Ice Cream Sandwich) ile birlikte App Store, Temalar ve Videolar gibi birtakım MIUI uygulamasını bu sürüm ile hayatımıza adapte eden Xiaomi, özel bir anti-virüs sistemini de ilk kez bu sürümde denedi.

MIUI 4
MIUI 4

MIUI 5

Kendi ülkesinde diğer dört sürüm ile popüler hale gelen MIUI, 5. sürümde Global pazara da odaklandı. Bu doğrultuda ikonları geliştirmeye devam eden şirket, o güne kadar piyasaya sürülen tüm MIUI’lardan daha kompakt ve daha hoş bir ikon paketini karşımıza çıkardı. MIUI 5 ikonların yanı sıra, yeni efektler ve ek ayarları da bu sürüme ekleyen Xiaomi, asıl devrimi MIUI 6 ve sonrasında yaptı.

MIUI 5
MIUI 5

MIUI 6

Xiaomi 4. yıl dönümünde, yani 16 Ağustos 2014‘de MIUI 6‘yı resmen tanıttı. Daha önceki sürümlerle hem dünyada hemde Çin’de oldukça büyük bir üne kavuşan arayüz, Xiaomi‘nin daha çok görsellik alanına yoğunluk vermesiyle birlikte bambaşka bir hal aldı. Birçok ek özellik ve özelleştirme ile birlikte piyasaya sürülen MIUI 6, neredeyse kusursuzdu.

MIUI 6
MIUI 6

MIUI 7

İlk sürümden bu sürüme kadar tam 5 yıl geçmiş, Xiaomi görsel olarak harika bir iş başarmıştı. MIUI 6‘dan sonra önceliği performansa kaydıran şirket, bu sürümde DND Modu, Çocuk Modu ve Veri Tasarrufu gibi küçük ama öneli nitelikleri MIUI‘ya kazandırdı. Aynı zamanda bu sürümde, 4 farklı yerleşik tema da bulunuyordu.

MIUI 7
MIUI 7

MIUI 8

Xiaomi performans açıklarını da giderdikten sonra, kitle kaybetmeden yeni kitlelere ulaşmak istedi. Bunun sonucunda ikonlara biraz daha farklı yaklaşan firma, önceki sürümler gibi ufak ama önemli detayları bu sürümde de aktif etmeye devam etti. Bu hali ile oldukça başarılı olan MIUI, rakiplerine de büyük bir korku salıyordu.

MIUI 8
MIUI 8

MIUI 9

10 Ağustos 2017‘de piyasaya sürülen MIUI 9, 8. sürüme göre daha kompakt ve aşırıcılıktan uzak bir izlenim ile insanların karşısına çıktı. Diğer sürümlere göre yazılım ve güncelleme konusunda daha fazla sorun çıkaran arayüz, Akıllı Asistan başta olmak üzere birçok yeniliği bu sürümde aktif bir şekilde karşımıza çıkardı.

MIUI 9
MIUI 9

MIUI 10

Haziran 2018‘de piyasaya sürülen ve inanılmaz büyük farklarla karşımıza çıkan MIUI 10, ikonlar tarafında bambaşka bir rota çizdi. Daha önceki köşeleri yuvarlatılmış karelerden vazgeçmeyen, ancak yeni bir tema ile eskilere göre çok farklı bir paketle karşımıza çıkan Xiaomi, çok fazla yeniliğe de ev sahipliği yapıyordu.

MIUI 10
MIUI 10

MIUI 11

22 Ekim 2019 tarihinde piyasaya sürülen ve yine ikonlarda bizi çok fazla şaşırtan MIUI 11; geçiş efektleri, harika ikonları, pürüzsüz hareketleri ve ekstra özellikleri ile birlikte büyük bir beğeni topladı. Game Turbo gibi yeni ve hoş detayların bizlerle buluştuğu sürüm, şuan ki en güncel MIUI sürümü olarak bizleri karşılıyor. Aynı zamanda bu sürüm, Android 9 ve Android 10 alt yapısı ile birlikte 40+ cihaza da destek veriyor.

MIUI 11
MIUI 11

Peki sizce, göze en çok hitap eden MIUI sürümü hangisi? Düşüncelerinizi yorum kısmından belirtebilirsiniz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu