Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiWhatsApp

WhatsApp devrim niteliğinde olan ödemeler özelliğini resmen başlattı

Günümüzün en sık kullanılan mesajlaşma platformu WhatsApp, ödemeler özelliğini Hindistan’da resmen başlattı

Akıllı telefonlarımızda olmazsa olmaz uygulamalarımızdan olan WhatsApp, her geçen  gün yeni özelliklere ve işlevlere kavuşmaya devam ediyor. Son zamanlarda depolama ve kaybolan mesajlar üzerine çalışan şirket, şimdi de Hindistan’da uzun süredir beklenen ödemeler özelliğini kullanıma sundu. 2018 yılında Hindistan’da başlaması gereken bu özellik, Hükümetin 2 yıldan uzun süren onayından sonra, bugün nihayet kullanılabilir hale geldi.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Whatsapp, bu özelliği yaklaşık iki yıldır test ediyor. Ancak bazı yasal problemlerden dolayı şirket, hizmetini bir türlü başlatmamıştı. Şimdi ise Facebook’a ait olan bu uygulama, ödeme hizmetini tam istenilen kurallara göre yerine getirince, Hindistan’dan da yeşil ışığı aldı ve bu işlevi başlattı.

Hindistan Ulusal Ödemeler Kurumu (NPCI), Whatsapp’ın UPI tabanlı ödeme sistemi için onay verdi. Bu onay sonrasında ise dev şirket, direkt olarak Hintli kullanıcılarına bu hizmetini sunmaya başladı. Yeni özellik, bugünden itibaren kararlı sürüme sahip tüm uygulamalarda kullanılabilecek. Şimdi gelin ödemeler özelliğinin nasıl aktif hale getirildiğine bir göz atalım.

Whatsapp ödeme özelliği nasıl kullanılır

  • İlk olarak Whatapp’ın son sürümünü cihazlarınıza kurunuz
  • Ardından uygulamaya giriş yapın ve sohbet kısmına gelin
  • Daha sonra en üst sağ tarafta yer alan üç noktaya tıklayın
  • Karşınıza çıkan ödemeler seçeneğine tıklayın ve ödeme işlemlerinizi yapacağınız kartınızı ekleyin
  • Son olarak bankanızı seçin ve telefon numaranızı doğrulayın. Zaten numarayı girdiğiniz taktirde Whatsapp size bir onay mesajı gönderecektir ve doğrulama işlemini gerçekleştirecektir

Para gönderme işlemi

  • Whatsapp’ın ödemeler özelliğini kullanmanız için, karşı tarafında aynı sizin gibi bir kurulum yapması gerekmektedir
  • Hem sizin hem de karşı tarafın kartları uygulamada tanımlandıktan sonra, para alışverişlerinizi gerçekleştirebileceksiniz.
  • Ödemeyi başarıyla gerçekleştirmek için, göndereceğiniz miktarı girin ve UPI ID üzerinden pin kodunu doğrulayın; Yapmanız gereken tüm şeyler bu kadar.

Whatsapp’ın Hindistan için sunduğu bu özellik, yakın zamanda ülkemiz içinde gelecektir diye düşünüyoruz. ABD’li şirket yasaları doğru bir şekilde yerine getirirse bu uygulamayı yakın zamanda anavatanımızda’da, da görmemiz mümkün.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu