Güncel Teknoloji HaberleriOtomobilTeknolojiTesla

Tesla Model 3 araba değil resmen tank gibi! [video]

Tesla’nın efsane aracı Tesla Model 3 bugün Amerikan Otoyol Güvenliği Enstitüsü’nden (IIHS) “En yüksek güvenlik derecesi” ödülünü aldı.

Tesla araçlar ile ilgili ne düşünüyorsunuz bilemiyoruz ama Tesla bir araba almak bizim ekip olarak hayallerimizden birisi. Tesla için battı, kapanıyor, Apple’a satılıyor dedikodularının arasında Elon Musk yeni roket tanıtımlarına ve yeni araçlarının Ar-Ge’sine milyar dolarlar harcamaya devam ediyor. Modern çağın Iron Man super kahramanı olarak görülen (bizim de gördüğümüz) Elon Musk‘ın yeni aracı Tesla Model 3 bugün yayınladığı bir rapor ile Amerikan Otoyol Güvenliği Enstitüsü’nden (IIHS) “En yüksek güvenlik derecesi” notunu aldığını resmen duyurdu.

Bugün Instagram üzerinden yaptığı bir paylaşım ile bunu duyuran Tesla’nın tüm testlerden Bülent Ersoy’un da dediği gibi fevkaladenin fevkinde bir not alıyor. Sadece yakın farlarda bir tık notunun kırıldığını görüyoruz. En önemli detaylardan birisi ise cam tavanı. Bildiğiniz üzere araçta cam tavan var ama bu tavan dünyanın en sağlam tavanı seçiliyor. Daha önce yapılan testlerde tavan tarafında Buick LaCrosse 2010 Sedan aracınıon 8,87 tona dayandığı görülürken Tesla’nın yeni nesil Model 3’ü ise 9,45 tona kadar mukavemet gösterebiliyor.

Bu testlerde en güvenlikli araç Audi e-Tron seçilmişti ama Model 3 bu aracın neredeyse iki katı kadar fazla puan alarak bu testten başarı ile çıkıyor. Umarız bir gün bizim de bir Tesla’mız olur…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu