Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

Infinix Zero X Serisi Tanıtıldı, Periskop Kamera Ucuz Telefonlarla Tanıştı

Bir süredir sızıntılara konu olan Infinix Zero X Serisi akıllı telefonlar tanıtıldı. Serideki tüm modellerde periskop kamera yer alıyor.

Uygun fiyatlı akıllı telefon denince akla gelen markalardan biri olan Infinix son dönemde birçok sızıntıya konu olan Infinix Zero X serisi akıllı telefonları resmiyet kavuşturdu. Seride Zero X, Zero X Pro ve Zero X Neo şeklinde üç model yer alıyor. Üç akıllı telefon, periskop lenslere sahip ilk Infinix modeller oldu.

Telefonların üçü de 5x optik yakınlaştırma ve 60x dijital yakınlaştırma gerçekleştiren bir periskop kameraya sahip. Marka ayrıca telefonda Galileo Motoru olarak adlandırdığı yeni bir kamera algoritması kullanıyor. Bu motor, Ay’ın görüntülerini çekerken kamerayı kontrol ediyor; daha sonra verileri işleyip en iy sonucu ortaya koyuyor.

Infinix Zero X ve Zero X Pro modellerinde 6.78 inç büyüklüğünde Full HD + çözünürlüğünde 120Hz yenileme ve 240Hz dokunmatik örnekleme hızına sahip AMOLED ekranlar yer alıyor. Zero X Neo modelinde ise 90Hz yenileme ve 180Hz örnekleme hızına sahip LCD ekran tercih edildi.

Her üç akıllı telefon 12 nm üretim sürecine sahip MediaTek Helio G95 yonga seti güç veriyor. Pro modelde 8GB RAM + 128GB/ 256GB bellek birimi kullanılırken, söz konusu Zero X ve Zero X Neo olduğunda ise 8GB RAM + 128GB dahili depolamaya yer veriliyor.

Infinix Zero X serisinin en güçlü yanı kamera özellikleri. Zero X Pro, OIS ile donatılmış 108 megapiksel ana kameraya sahip. Zero X’teki ana kamera OIS destekli 64 megapiksel, Zero X Neo’daki ana kamera ise 48 megapiksel çözünürlüğünde ve yine OIS desteği barındırıyor.

Üç telefonda 8 megapiksel çözünürlüğünde periskop kamera ve aynı zamanda makro çekimler için de kullanılabilen 8 megapiksel ultra geniş açılı kameralar yer alıyor. Ön kamera üç modelde de 16 megapiksel çözünürlüğünde ve çift LED flaş ile destekleniyor.

Android 11 tabanlı özel UI XOS 7.6 kullanıcı arayüzü ile gelen telefonların fiyatları henüz açıklanmadı. Fiyatlar açıklandığı an habere eklenecektir.

Infinix Zero X Serisi

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu