Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Ucuz Android Telefonlar Tehlike Saçıyor! Çin’e Dikkat!

Ülkemizde çok tercih edilen ucuz Android telefonlar için korkutan haber geldi. Bu telefonların çiplerinde güvenlik açıkları bulunuyor.

Bulut tabanlı mobil güvenlik ve gizlilik çözümleri sağlayıcısı Kryptowire, UNISOC cep telefonu çiplerine sahip mobil cihazları etkileyen ciddi bir güvenlik ve gizlilik açığı keşfettiğini açıkladı. Yonga setinde, istismar edilirse bilgisayar korsanlarının kullanıcı verilerini ve cihazın işlevselliğini ele geçirmesine izin veren bir kusur var. Ucuz Android telefonlar size daha pahalıya patlayabilir.

Ucuz Android telefonlar güvenlik açığı ile gelebiliyor!

Bu güvenlik açığının, en yeni Nokia telefonları da dahil olmak üzere birçok telefonda kullanılan UNISOC SC9863A yonga setine sahip telefonları etkilediği söyleniyor. Kryptowire’a göre sorun, saldırganların çağrı ve sistem kayıtlarına, metin mesajlarına, kişilere ve diğer özel verilere erişmesine, cihazın ekranını videoya kaydetmesine veya video çekmek için harici kamerayı kullanmasına ve hatta cihazı uzaktan çalıştırmasına izin verebilir.

Ucuz Android Telefonlar

Kryptowire, sorunu yonga üreticisine, cihaz üreticilerine ve taşıyıcılara Aralık 2021’de bildirdi. Umarız bu çiplerde yaşanan güvenlik açıkları güncellemeler ile kısa süre içerisinde kapatılır.

Kryptowire hakkında yorum yapan Kryptowire Teknik Direktörü Alex Lisle konu ile ilgili olarak; “Giderek daha rekabetçi hale gelen mobil cihaz pazarında, cihaz üreticilerinin operatörler ve son kullanıcılar arasında güven oluşturması ve sürdürmesi zorunludur. Kryptowire’ın son kullanıcı verilerine izinsiz girmeden hızlı, otomatik güvenlik açığı taraması sağlayan çekirdek teknolojisi, paydaşların kritik güvenlik ve gizlilik boşluklarını daha hızlı ve verimli bir şekilde bulmasına ve düzeltmesine yardımcı olarak karmaşık güvenlik zorlukları karşısında güveni artırır.” ifadelerini kullandı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu