Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriOnePlus

OnePlus 6T yepyeni bir arayüzle karşımıza çıkacak

Selefi ile karşılaştırıldığında OnePlus 6T önemli gelişmeler içerecek. Bunların başında su damlası şeklinde çentik ve ekrana gömülü parmak izi tarayıcısı geliyor. Şimdi ise telefonun yazılım tarafında önemli gelişmeler içereceğini öğreniyoruz.

OnePlus 6T arayüzü yepyeni bir deneyim sunacak

Şirketin yazılım geliştirme ekibinden Szymon K.’ya göre OnePlus6T’de yepyeni bir arayüz deneyimi sunulacak. Android 9 Pie sürümüyle çıkış yapacak telefonda OxygenOS‘un yeni sürümünde jest-hareket tabanlı bir kullanım deneyimi sunulacak. OnePlus 6’nın mevcut sürümünde bu özellikler yer alıyor olsa da, kullanım noktasında bazı zorluklar içeriyor. Yeni sürümde ekranın altından sağa doğru kaydırma ile son kullanılan uygulamalara geçiş yapılacak.

OnePlus 6T
OnePlus 6T

Szymon K. ayrıca yeni arayüz için “Ekranlar daha uzun ve büyük hale geldikçe, kullanıcıların telefonlarını tek eliyle kullanmaya devam etmelerini sağlayacak bir yol bulmak istiyoruz. Bu yüzden tam ekran hareketlerini uyguladık. Her animasyonda çok fazla zaman harcadık. Her kaydırma, hareketinin doğal olmasını sağlamak için 1000 kez test edildi.” ifadelerini kullandı.

Bunun yanında Google Asistan’a hızlı erişim sorunu ortadan kalıyor. OnePlus yeni arayüzde güç tuşuna 0.5 saniye basılı tutarak sesli asistana erişim sağlanabilecek.

OnePlus telefonlar halihazırda “Hızlı, Pürüzsüz ve Verimli” çalışan bir arayüzü sahip. Arayüz ekibine göre bu Android 9 Pie tabanlı OnePlus6T modelinde daha ileriye taşınacak.

Yeni arayüz görünüm ve kullanım tarafındaki gelişmelerin yanında arka planda da önemli yenilikler içerecek. Geliştirici ekibi kameranın iyileştirilmesi içi çok çaba sarf ettiklerini ifade ederken, “Gelişmiş Rahatsız Etmeyin modu” ve AI tabanlı bir algoritmaya sahip güç tüketim modunun da yeni arayüzde yer alacağı belirtildi.

 

ZTE Axon 9 Pro amiral gemi telefonlara kafa tutmaya geliyor

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu