Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji Haberleri

Qualcomm ve MediaTek, Samsung’u Zor Durumda Bırakıyor

Yeni bir rapora göre Qualcomm ve MediaTek, gelecek yılın amiral gemisi işlemcileri için TSMC ile el sıkıştı.


AMD, Apple, MediaTek, Nvidia ve Qualcomm, yeni yarı iletken çiplerini üretmek için TSMC’nin yeni üretim teknolojilerini kullanıyor. İşlemci üretimi noktasında Samsung’u ise zor günler bekliyor diyebiliriz. Qualcomm ve MediaTek, Dimensity 9400 ve Snapdragon 8 Gen 4‘ü üretmek için TSMC’yi seçti.

Qualcomm ve MediaTek, TMSC’yi Seçti

Son dönemde Samsung’un yarı iletken üretimine yönelik yeni teknolojik süreçlerde uzmanlaşmadaki başarısını gösteren bir dizi haber yayınlandı. Ancak buna rağmen iki işlemci tasarımcısının bir sonraki amiral gemisi platformları için yalnızca TSMC tesislerini kullanmaya karar verdikleri yönünde bilgiler geliyor.

Raporda şirketler söz konusu işlemci çözümleri için TSMC’nin N3E sürecini seçtikleri bildirildi. Benzer üretim tekniği hatırlayalım Apple’ın iPhone 15 Pro serisinde yer verdiği A17 Pro’da için kullanılıyor.

Öte yandan Qualcomm ve MediaTek’in daha düşük güçteki işlemciler için Samsung’un üretim tesislerini kullanması muhtemel olabilir.

TSMC şu anda ayda 60.000 ila 70.000 adet 3 nm yonga levha üretiyor ve bu sayının gelecek yılın sonuna kadar 100.000 levhaya yükselmesi bekleniyor. Şu anda şirketin gelirinin yalnızca %5’i 3 nm üretim teknolojisinden geliyor ancak gelecek yıl bu rakam %10’a çıkacak.

Snapdragon 7 Gen3 Sonunda Duyuruldu

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu