Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

iPhone 14 Pro ve Pro Max Traktör Gibi Titriyor!

iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerindeki kamera tarafında kullanıcılar büyük bir sorundan yakınıyor. İşte problemin detayları.

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan iPhone 14 Pro ve Pro Max modelleri, iPhone ailesinde çentiği kaldıran ilk akıllı telefonlar arasında yer aldı. Yoğun ilgi gören bu iki model kamera tarafında da büyük gelişmeler getirdi. Ancak şimdi bu iki modelin kamera kısmında kullanıcılar büyük problemler yaşadıklarını aktardı. Gelin problemin detaylarına ve nedenlerine göz atalım.

14 Pro ve 14 Pro Max Kamera Titreme Sorunu Can Sıkıyor

Kullanıcıların aktardıklarına göre, iPhone 14 Pro ve Pro Max’in birincil kamerası, TikTok’un, Snapchat’in veya üçüncü parti uygulamaların kamerası kullanıldığında şiddetli bir şekilde titremeye başlıyor. Neredeyse yerinden çıkacakmış gibi titreyen kamera, kullanıcılarda büyük endişelere yol açıyor.

Bu şiddetli titreşimlerin kaynağının ise optik görüntü sabitleyici (OIS) olduğu bildirildi. Ancak geliştiriciler, bu sorunun Apple’ın iOS’taki kamera uygulamasında gerçekleşmediğini belirtti. Bu problemin daha çok yazılımsal sebeplerden kaynaklandığı bildiriliyor. Bir sonraki iOS 16.1 yazılım güncellemesinde sorunların giderileceği düşünülüyor.

Apple şu anda bu “titrek” iddialara henüz cevap vermedi. Ancak geliştiriciler, kullanıcıların Snapchat gibi uygulamaların kamerasını, bu sorun giderilene kadar kullanmamasını öneriyor. Beş haneli fiyata sahip olan akıllı telefonlarda böyle sorunlar ile karşılaşmak artık çağ dışı bir durum. Apple’ın bu sorunu çözmesini diliyoruz. Yeni gelişmeler için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu