Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 12 ve Xiaomi 12 Pro’nun Bazı Özellikleri Şimdiden Belli Oldu

Xiaomi 12 ve Xiaomi Mi 12 Pro modellerini bekleyenlere iyi haber. Telefonların bazı özellikleri şimdiden sızdırılmış durumda.

Xiaomi yıl bitmeden Snapdragon 898 işlemcili bir ya da iki telefon duyuracak. Xiaomi 12’nin tanıtılmasına kesin gözüyle bakılırken, Pro model de aynı etkinlikte tanıtılabilir. Nitekim güvenilir kaynaklar bu yönde gelişmeler aktarıyor. Mobil dünyasının güvenilir kaynaklarından biri olan Digital Chat Station adlı kullanıcı, Xiaomi 12 ve Xiaomi 12 Pro hakkında önemli gelişmeler aktardı.

Öncelikle isimlendirmedeki “Mi” eklentisinin artık olmayacağını kısa süre önceki haberlerimizde aktardık.  Çinli şirket bundan sonraki tüm ürün gruplarında sadece Xiaomi markasını kullanacak.

Xiaomi 12 ve Xiaomi 12 Pro

Kaynağa göre Xiaomi 12 serisi ilk etapta Zeus ve Cupid kod adlı iki modelden oluşacak. Daha sonra bunlara Lite ve Ultra versiyonları dahil edilecek. Xiaomi 12 serisi, 4nm üretim sürecinde geliştirilen Snapdragon 898 işlemcisinden güç alacaklar. Xiaomi ve Qualcomm’un yakın ilişkileri göz önüne alındığında Xiaomi 12 serisi bu işlemciye sahip ilk modeller olacaktır.

Üretimi Samsung tarafından gerçekleştirilen Snapdragon 898’de çekirdekler üç kümede toplanıyor. Cortex-X2 tabanlı bir süper çekirdek, büyük Cortex-A710 tabanlı çekirdekler ve küçük Cortex-A510 tabanlı çekirdekler şeklinde.

Xiaomi 12 serisi, 1 ila 120 Hz arasında uyarlanabilir yenileme hızına sahip Samsung E5 LTPO ekrana sahip olacaklar. Bu panel türü cihazın güç tüketimini azaltmaya yardımcı olacaktır. Aynı ekranların iPhone 13 Pro ve 13 Pro Max’te de olması bekleniyor. Xiaomi 12 serisinin ayrıca 120W hızlı kablolu hızlı şarj ve 100W kablosuz hızlı şarjları desteklemesi bekleniyor. Kutudan MIUI 12.5 Enhanced Edition sürümüyle çıkacak telefonların kasım ayı sonunda tanıtılacakları konuşuluyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu