Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriQualcomm

Snapdragon Satellite Projesi Yalan Oldu

Snapdragon Satellite projesi yalan oldu. Çoğu markaya uydu iletişimi sağlayacak olan proje için beklentiler suya düştü.

Uydu mesajlaşma ve bağlantı, Huawei Mate 50 serisi ile sunulan önemli bir özellikti ve bazı Android telefonlar da bunu takip etti. Qualcomm’un Snapdragon Satellite ile sürece katılması bekleniyordu ancak görünüşe göre bu artık mümkün değil.

Yonga seti üreticisi ve uydu iletişim şirketi Iridium, uydudan telefona hizmet sağlama anlaşmalarını sonlandırdıklarını duyurdu. Iridium’un basın açıklamasına göre taraflar teknolojiyi başarıyla geliştirdi ve gösterdi, ancak akıllı telefon üreticileri bunu cihazlarına dahil etmemeye karar verdi ve bu da Qualcomm’un anlaşmayı sonlandırmasına yol açtı.

Bölünme mutlaka uydu bağlantısının olmadığı anlamına gelmez. Iridium CEO’su, endüstrinin teknolojiyi tüketici cihazlarına uygulama konusunda ilerlediğini söyledi. SpaceX, AT&T ve T-Mobile gibi şirketler halihazırda benzer projeler üzerinde çalışıyor; örneğin T-Mobile kullanıcıları, SpaceX’in Starlink uyduları aracılığıyla ulaşılamayan yerlerden mesaj gönderebilmekte.

Qualcomm, yaptığı açıklamada akıllı telefon şirketlerinin standart tabanlı çözümleri kullanmaya devam edeceğini söyledi. Bu, telefonun bir cep telefonu kulesine bağlanmaya devam edeceği, bu baz istasyonunun da yüksek yörüngeli bir uydudan sinyal alacağı anlamına geliyor. Fakat Snapdragon Satellite artık mümkün olmayacak.

Qualcomm, akıllı telefon üreticilerinin gerekli anten donanımını eklemesi koşuluyla, uydulara bağlanma özelliğine sahip Snapdragon 8 Gen 2’yi piyasaya sürdü. Snapdragon Satellite’ın bu yılın ikinci yarısında fırlatılması gerekiyordu ancak anlaşmanın feshi nedeniyle bu kesinlikle gerçekleşmeyecek.

Fakat Qualcomm’dan bağımsız olarak şirketler kendi çözümlerini test etmeye başladı bile. En son Honor tarafından gelen bir bilgi, şirketin uydu iletişimini destekleyen telefon modelleri üstünde çalıştığı üzerineydi.

San Diego merkezli şirket, mevcut çözümleri geliştirmek için Iridium ile çalışmaya devam edecek; bu karar aynı zamanda şirketin yapımcılarla doğrudan çalışmasının kapısını da açacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu