Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhone

iPhone 13 Serisinde Çentik Olacak mı? Apple Neyin Peşinde?

Eylül 2021’de tanıtılacak iPhone 13 serisinde çentik kullanımı devam edecek mi? Konu hakkında yayınlanan son bir rapora göz atıyoruz.

Çentik tasarımı 2017’de piyasa sunulan iPhone X’ten beri iPhone telefonların vazgeçilmezi oldu. iPhone X’te kasayı küçültüp ekranı büyütmek adına radikal bir karar alan Apple home butonunu başka bir ifadeyle parmak izi tarayıcısını iPhone’lardan kaldırdı. Bunun yerine Face ID (gelişmiş yüz tanıma sistemi) teknolojisi benimsendi. Bununla birlikte üst kısımda kamera ve diğer yardımcı sensörler için yeni bir alana (yani çentiğe) gereksinim duyuldu. Peki Apple iPhone 13 serisinde çentik kullanımını sürdürecek mi?

iPhone 13 modellerde çentik kullanımı devam etmeyebilir

iPhone 11’de kamera, iPhone 12’de ise daha keskin tasarım hatları benimseyen Apple, 3 yıldan bu yana sürdürdüğü tasarım anlayışından sıyrılıp artık radikal bir karar vermenin eşiğinde. Son raporlar Apple’ın iPhone13 geliştirme çalışmalarında çentiksiz bir modeli de test ettiği yönünde. Eğer testler başarılı olursa Apple bir sonraki iPhone serisinde çentik kullanımını sonlandırabilir.

iPhone 13 Touch ID

Eğer çentik kullanımı son bulursa Apple’ın Face ID teknolojisinden feragat etmesi gerekecek. Bunun yerine ise Apple’ın tekrar parmak izi kullanımına yöneleceği gelen bilgiler arasında. Peki çentik kullanımı sonlandırılırsa Apple’ın ön kamera için çözümü ne olacak? Burada Apple için tek senaryonun ekran üzerine konumlandırılacak bir ya da iki kamera olduğunu söyleyebiliriz. Ekran altı kamera teknoloji henüz emekleme döneminde ve Apple’ın olgunlaşmadan bir özelliğini kullanmadığını hepimiz biliyoruz.

Sizin burada tercihiniz hangisi olurdu? Face ID mi Touch ID mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu