Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Galaxy Z Flip 5, Garip Kapak Ekranı ile Sizi Rahatsız Etmeyecek

Galaxy Z Flip 5 modelinin kesik yiyen kapak ekranı, telefon kapalı olduğunda hiç fark edilmiyor. Telefona yakından bakalım…

Galaxy Z Flip 5, Samsung’un kategorideki akıllı telefonları arasında görünüm noktasında en büyük sıçramayı gerçekleştirdi. Telefon, yeni menteşe sistemi sayesinde katlama sonrası arada oluşan boşluktan kurtuldu. Bir diğer önemli gelişme ise 3.4 inç büyüklüğündeki kapak ekran. Büyüyen bu ekran Z Flip serisinin genel görünümünü de büyük ölçüde değiştirir.

Önceki nesil Galaxy Z Flip telefonlarda iki renkli arka panel bulunurken, Galaxy Z Flip 5’te tek renkli arka panel bulunuyor. Artık telefon 3,4 inçlik bir kapak ekranına veya Samsung’un deyimiyle “Esnek Pencere”ye sahip olduğu iin telefonun  dış yüzeyinin neredeyse yarısı siyah bir çerçeveyle çevrelenmiş AMOLED panelden oluşuyor.

Samsung’un dış ekranın çerçevesinde renk sıçraması kullanmama kararı, Esnek Pencerenin çerçevesiyle uyumlu olmasını sağlıyor. Telefon kapatıldığında kapak ekran neredeyse görünmez bir hal alıyor. Bu tasarım kararı ve AMOLED teknolojisi sayesinde Galaxy Z Flip 5’in yarısı, uçtan uca siyah bir cam levhayla kaplanmış izlenimi veriyor.

Kapak ekranı, diğer adıyla Flex Window, çift kameraların etrafında bir çentik bulunan alışılmadık şekilli bir çerçeveyi ortaya çıkarmak için açıldığında ekranın kesikli yapısı anında fark ediliyor. Başka bir ifadeyle Samsung’un yarattığı illüzyon bozulur. Yine de, Galaxy Z Flip 5’i öncekilerden ve piyasadaki diğer katlanabilir kapaklı telefonlardan ayıran hoş bir görsel efekt.

Galaxy Z Flip 5 ülkemizde ön sipariş almaya başladı. Telefonun 8/256 TL modeli 44.999 TL ve 8/512 GB modeli  47.999 TL fiyat etiketi taşıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu