AppleGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Apple Watch Buzlu Bir Nehre Düşen Adamın Hayatını Kurtardı!

Apple Watch bu kez de buzlu nehre düşen ABD’li bir adamın hayatını kurtardı. Bu kaçıncı hayat kurtarma hikayesi sayamadık.

Akıllı telefonların ve akıllı saatlerin hayatımızdaki önemi her geçen gün artmaya devam ediyor. Akıllı saatler ile telefonumuza gelen bildirimlere daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabiliyor, telefon olmadan da gerekli işlemleri yapabiliyoruz. Bazen de kullanıcılar ebeveynlerini kontrol etmek için bu saatlerden yardım alıyorlar. Geçtiğimiz yıllarda ülkemizde bir anne çocuğunun akıllı saati ile onun serviste unutulduğunu fark etmiş ve hızlı bir şekilde kızının yerini tespit edip harekete geçerek bir facianın önüne geçmişti. Teknolojiyi kullanmayı bilene adeta hayat kurtaran bir araç haline gelen teknoloji yine bir hayat kurtardı. Apple Watch, buzlu bir nehre düşen ABD’li bir adamın hayatını kurtardı.

Güvenliğe verdiği önem ile yıllardır dilden dile gezinen Apple şirketi her yıl üst düzey teknolojik ürünlerini piyasaya sürmeye devam ederken geçtiğimiz yıl akıllı saatleri ile de paraya para demedi. 2020 yılında satılan saatlerin yüzde 40’ına sahip olan şirket bugün de hayat kurtarma gelişmesi ile haberlerimize konu oldu.

Apple Watch
Apple Watch

Apple Watch Hayat Kurtardı

Yabancı kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre bir teknoloji okulu öğretmeni olan William Rogers adlı adam, Somersworth’taki Salmon Falls Nehri’ne Pazar günü buz pateni yapmaya gitti. Hayatı boyunca buz pateni yaptığı belirtilen Rogers, buzun azizliğine uğradı ve buzun kırılması sonucu buz gibi nehre düştü. Buzun kırıldığını fark eden ve önce sağa sola koşan Rogers bu çabanın sonucunda buzlarla kaplı nehre düşerken sakin kalmaya çalıştı. Buz gibi suyun içerisinde sakinliğini koruyan adam, bileğindeki Apple Watch saatin SOS özelliğinden yararlanarak 911’i aradı. 10 dakika hayatta kalabileceğini belirten adam, kısa bir süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

100 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan akıllı saat, yine bir hayat kurtarma hikayesine daha imza atmış oldu.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu