Ekran KartıGüncel Teknoloji HaberleriIntelMobirollerTeknoloji

Intel Arc Pro Ekran Kartı Serisi Tanıtıldı, İşte Özellikleri

Mavi çip devi, Intel Arc Pro serisi grafik kartlarını tanıttı. Üç yeni ürünü içeren seri ilgi çekici özelliklere sahip. İşte detaylar.

Intel’in Arc serisi ekran kartları uzun zamandır bekleniyordu. Ancak şirket, oyunculara yönelik olan ekran kartlarından sadece Arc A380’i tanıtmıştı. Şimdi ise şirket, Intel Arc Pro A50, A40 ve A30M grafik kartlarını tanıtarak iş istasyonlarının GPU pazarına giriş yaptı.

Intel Arc Pro A50, A40 ve A30M Tanıtıldı

Alchemist grafik mimarisinden güç alan bu üç yeni ekran kartının en iyi modeli Arc Pro A50 olarak kayıtlara geçti. 8 Xe çekirdeği ve 128 yürütme birimine sahip olan bu ekran kartı, 2GHz saat hızında çalışıyor. 75W TDP ile eşleştirilen ekran kartı, 6GB VRAM’a sahip. Gücünü ACM G11 GPU’dan A50, orta seviye iş istasyonlarını hedef alıyor.

Bir alt model olan A40, kardeşi A50 gibi aynı ACM G11 GPU’yu taşıyor. Ancak özellikleri daha kısılmış durumda. 50W güç tüketimine sahip olan bu ekran kartı, 4GB RAM ve 64-bit veriyolu arayüzünde işlem yapıyor. Bu ekran kartının giriş seviyesi iş istasyonları için kullanılabileceğini söyleyebiliriz.

Arc Pro A30M ise laptoplar için geldi. İş odaklı olan bu laptop grafik işlemcisi, 4GB RAM ve 64-bit veriyolu arayüzüne sahip. Intel’in bu yeni ekran kartları, AMD ve NVIDIA tekelini bir nebze azaltmaya yardımcı olacak. Gelişmeler için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu