Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriOyun KonsoluTeknolojiXbox

Xbox Series X ile Series S kozlarını paylaşıyor!

Xbox Series X konsolunun daha uygun fiyatlı modeli olacak olan Series S bugün ortaya çıktı. İşte iki konsol arasındaki farklar!

Yeni nesil oyun konsolları için geri sayım resmen başladı. Kasım ayında satışa sunulacak olan ve dünyanın en güçlü konsolu olacak olan Xbox Series X bugün küçük kardeşi ile ortaya çıktı. Daha uygun fiyatlı olacak olan Series S bakalım oyunculara özellikleri ile neler sunacak?

Dünyanın en güçlüsü XSX, 12.15 TFLOPs gücünde olacakken, Series S sadece 4 TFLOPs güce sahip olacak. Bu nesilin konsolu olan Xbox One X’in 6 TFLOPs gücünde olduğunu belirtelim. Sekiz çekirdekli 3.8 GHz hızında çalışan 16 işlem parçacıklı Zen 2 mimarili AMD işlemciden beslenecek olan Series S, Navi RDNA 2.0 GPU‘ya sahip olacak.

10 GB GDDR6 RAM ile gelecek olan Series S, 4K yerine 1440P yani 2K çözünürlükte sabit 60 FPS vermeye odaklanacak. PCIe 4.0 SSD ile oyun yükleme sürelerini abisi gibi ortadan kaldıracak olan Series S’in fiyatı uygun tutmak adına 500 GB SSD ile geleceği söyleniyor.

Xbox Series X

Series X ile Series S arasındaki en büyük fark ise özel oyun olacak. Her iki konsol da tüm Xbox One, X360 ve Xbox oyunlarını çalıştıracak. Ancak Series X’te Xbox‘a özel oyunlar bulunacak. Series S’te ise sadece yeni nesil oyunlar çalışacak.

250W güç tüketimine sahip olacak olan bu modelde disk sürücüsü olmayacak. Sadece dijital olarak oyun deneyimi sunacak olan bu modelin 199 dolar veya 299 dolar fiyat etiketine sahip olacağı söyleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu