Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Rusya Android’e Rakip Oluyor! Aurora Yakında Geliyor!

Ukranya’ya açtığı savaş sonrası ağır yara alan Rusya ambargoların hedefinde kendini buldu. Rusya şimdi Aurora işletim sistemini geliştiriyor.

Ukranya ile Rusya arasındaki savaştan dolayı Amerikalı firmalar Rusya’ya ambargo uygulamaya başlamıştı. Bu ambargoların arasında Google da yer almıştı. Bildiğiniz gibi Huawei’nin Android ambargosundan dolayı firma HarmonyOS işletim sistemini üretmişti. Şimdi ise benzer bir hamle Rusya cephesinden geliyor. Rusya Aurora adını verdiği işletim sisteminin testlerine resmi olarak başladığını duyurdu.

Açıklamalara göre, Innopolis ve Kazan’dan yeni katılımcılar ilk Rus mobil işletim sistemini test etmeye davet edildi. Firmanın Aquarius NS 220 model tableti de şimdi test için cihaz model yelpazesine dahil edildi. Beta testine katılmak için auroraos.ru/beta bağlantısını takip etmeniz ve kaydolmanız gerekiyor. Ancak bu sadece Rusya’da yaşayan kullanıcılar için geçerli olacak.

Başlangıçta, halka açık beta test programı Ağustos 2021’de başlamıştı. O zaman, yalnızca Moskova sakinleri katılabilir ve Aurora kuruluyken Inoi R7 telefonu satışa sunmuştu. Rusya’nın da Çin gibi ambargoların göbeğinde kendini bulması, ülkenin kendi işletim sistemini üretmesine yöneltmiş gibi görünüyor.

Aurora

Bu tip savaş durumlarında ülkelerinde kendilerine özel işletim sistemlerinin her zaman olması gerektiği de bu olay ile bir kez daha gündeme gelmiş oldu. Rusya’nın kendi mobil işletim sistemi her ne kadar Android forku da olsa yerli ve milli olmasından dolayı daha güvenli bir deneyim sunacak. En azından bu Ruslar için böyle olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu