Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung LCD Panel Üretimini Durduruyor!

Güney Koreli panel devi Samsung LCD ekran üretimini planlanandan daha önce durdurma kararı aldı. Peki, şimdi ne olacak? İşte detaylar.

Samsung eskiden en büyük LCD panel üreticisiydi. Ancak son yıllarda BOE ve CSOT gibi Çinli şirketler pazar paylarını hızla artırdı. Samsung ve LG pazar payını kaybetmeye devam ediyor. Hatta BOE 2018’de LG’yi geçmeyi başarmıştı. BOE şu anda dünyanın en büyük LCD panel üreticisi konumunda. Bu yüzden Samsung LCD panel pazarından çekilmeyi planlıyor olabilir.

Samsung, başlangıçta LCD panel üretimini 2020’nin sonuna kadar durdurmayı planlamıştı. Ancak geçen yıl LCD panel pazarı büyümeye başladı. Samsung LCD fabrikasının iki yıl daha faaliyete devam etmesine karar verildi. Şirket, 2022 yılı sonuna kadar bu pazarda kalmayı planlıyordu. Ancak LCD panel pazarı geçen yılın sonundan bu yana değişti. Fiyat önemli ölçüde düştü. Bu yılın Ocak ayına kadar, 32 inçlik bir panelin ortalama fiyatı, geçen yılın Ocak ayına göre yüzde 64 düşüşle sadece 38 dolar oldu.

Bu durum Samsung’u planlarını yeniden gözden geçirmeye zorladı. Güney Koreli imalat devi şimdi LCD panel üretimini, planlanandan yarım yıl önce bu Haziran’da sonlandırmayı planlıyor. Samsung Electronics’in bir yan kuruluşu olan Samsung Display, daha yüksek kaliteli kuantum nokta QD panellerine geçiyor. Samsung Electronics tarafından ihtiyaç duyulan LCD paneller, diğer üreticilerden temin edilecek.

Samsung LCD

Güney Koreli firma tarafından yayınlanan bilgilere göre şirketin ilk üç LCD panel tedarikçisi BOE, Huaxing Optoelectronics ve AUO. Bu firmaların hepsi Çinli. Güney Kore’deki yüksek talep nedeniyle Samsung Display, Güney Kore’deki LCD TV ve monitör üretimini genişletmek zorunda kaldı. LCD pazarından çıkmak, şirketin daha gelişmiş teknolojilere odaklanmasını sağlayacak. AMOLED pazarında LG ile fırtınalar estiren Samsung’dan yakın zamanda bakalım yeni bir teknoloji gelecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu