Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Samsung Android 13 Güncellemesini Bir Model İçin Daha Yayınladı

Samsung Android 13 / One UI 5.0 güncellemesinde vites yükseltti. Güncelleme son olarak Galaxy Z Flip 3 kullanıcılarıyla buluştu.

Samsung, neredeyse her bir ya da birkaç model için Android 13 / One uı 5.0 güncellemesinin dağıtımını gerçekleştiriyor. Tabii bu dağıtım ilk etapta bölgesel bazlı kalıyor. Güncellemenin söz konusu model için yaygınlaşması birkaç haftayı bulacaktır.

SamMobile sitesine göre güncelleme sırası şimdi Galaxy Z Flip 3 modelinde. Geçtiğimiz yılın en çok satan katlanabilir telefonu olan Galaxy Z Flip 3 One UI 5.0 güncellemesini Hindistan’da almaya başladı. Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yaygınlaşacak güncelleme Kasım 2022 güvenlik düzeltmelerinin yanında One UI 5.0 gelişmelerini içeriyor. Şimdi bu gelişmelere neler göz atalım.

One UI 5.0 alacak Galaxy

Samsung Android 13 Yenilikleri

Android 13 güncellemesi, yığılmış widget’lar, Renk Paleti özelliğiyle daha iyi Material You uygulaması ve bildirimler için daha büyük uygulama simgeleri içeren yenilenmiş bir arayüz tasarımı getiriyor. Ayarlar menüsünde ve hızlı ayar geçişlerinde küçük değişiklikler var.

Samsung, One UI 5.0’daki tüm stok uygulamaları geliştirdi. Kamera, Galeri ve Klavye uygulamalarındaki OCR özelliği ile görüntülerden metin çıkarabilmekte. Samsung Klavye ayrıca daha fazla emoji, animasyonlu emoji ve AR Emojisi getiriyor. Klavyenin ayrıca performans, arayüz uyumu ve geçişleri iyileştirildi.

Güney Koreli firma ayrıca Bixby, Bixby Routines ve erişilebilirlik özelliklerini iyileştirdi. Son olarak ise yerleşik görüntü ve video düzenleyiciler de iyileştirildi.

Samsung’un katlanabilir telefonları için güncelleme henüz ülkemizde dağıtıma sunulmuş değil. En son Android güncellemesinin aralık ayı içerisinde yayınlanması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu