GoogleGüncel Teknoloji HaberleriKoronavirüsMobirollerTeknoloji

Google Türk insanının dizini kırıp evde oturup oturmadığını söyledi!

#evdekal etiketi ile hayata tutunmaya ve sevdiklerimizi korumaya çalışıyoruz. Google Türk insanının evde kalıp kalmadığını açıkladı. Bakalım ne yapıyoruz?

Koronavirüs salgını yüzünden son günlerde elimizden geldiğince evde oturmaya çalışıyoruz. 20 Yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların evden çıkmalarının yasaklandığı bir ortamda Google 132 ülkeden kullanıcıların konum bilgilerini resmen paylaştı ve evde kalma ile ilgili durumumuzu net bir şeklide ortaya koydu diyebiliriz. Google Türk insanının nerelerde vakit geçirdiğini ya da daha doğrusu geçirmediğini açıkladı.

Rapora geçmeden önce şunu belirtmekte fayda var. Okulların kapatılması, evden çalışma sistemine geçilmesi, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü kişilerin sokağa çıkmalarına yasak getirilmesi, kafelerin, barların ve lokantaların kapatılması, futbola ve tüm spor aktivitelerine ara verilmesinin yararlı bir iş olduğunu görüyoruz.

  • AVM ve Eğelence merkezlerine gidişler %75 oranında azaldı
  • Toplu taşıma kullanımı %71 azaldı
  • Açık hava ve şehir parkları gibi yerlere gidiş %58 azaldı
  • İş yerlerine gidişler %45 azaldı
  • Market ve Eczanelere gidişler %39 oranında azaldı
  • Meskun alanlar ise %17 arttı

Bu süreci Türk insanı olarak şimdilik kötü bir şekilde atlatmıyor gibi görünüyoruz ama havaların ısınması ile birlikte Türk insanının piknik sevdasının yeniden alevleneceğini düşünüyoruz. Bu noktadan sonra insanları evde tutmak ise ancak kanun koyucuların alacağı sert önlemleri ile olabilecektir. Bugün 6 Nisan tarihi ile dışarısı 9 – 10 derece civarlarında ama havalar 25 derecelere çıktığında bakalım nasıl bir senaryo bizleri bekliyor…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu