Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOPPOTeknoloji

OPPO Ekran Altı Kamera Teknolojisi Kusursuz Şekilde Onlayn Oldu!

Geçtiğimiz günlerde OPPO Ekran Altı Kamera teknolojisini resmen duyurdu. Bu sefer kusursuz çalışıyor. Nasıl mı? Cevabı videomuzda…

Akıllı telefon pazarının geçmişten günümüze uzanan bazı şehir efsaneleri vardı. Bunlardan birisi ekran altına parmak izi okuma sensörü koymaktı. Bu teknoloji bugün orta segment telefonlarda bile kullanılan bir özellik haline geldi. Ekran altına parmak izi okuma sensörü özelliği ise ilk kez 2018 yılında Vivo X20 Plus UD modelinde kullanıldı. Bir diğer şehir efsanesi ise 120W hızlı şarj desteğiydi. Bu da geçtiğimiz yıl Mi 10 Ultra ile hayatımıza giren bir teknoloji oldu. 165Hz Ekran tarama hızına sahip telefon ise Nubia Red Magic 6 Pro oldu. Ekran altı kamera teknolojisi de mobil pazarın şehir efsanelerinden biriydi. Bu teknoloji ise ilk kez 2018 yılında OPPO tarafından ortaya kondu. OPPO Ekran Altı Kamera teknolojisini geliştirmeye devam etti ve bugün üçüncü nesil Under Screen Camera (UCS) ile karşımızda.

Bu teknolojiyi ilk kullanan ve nihai ürün ile bunu pazara sunan üretici ise ilginç bir şekilde ZTE oldu. ZTE, 2020 yılının eylül ayında Axon 20 isminde bir telefon ile OPPO’nun teknolojisini bizlere sundu. Bu teknolojide kameranın olduğu alandaki piksellerin sayısı azaltılarak kameranın görüş alanının genişletilmesi sağlanıyordu. Sağlanıyordu ama bu alanda düşük ppi yüzünden pikseller nokta nokta belli oluyordu. Aynen aşağıdaki gibi.

Bu durumun bazı sorunları vardı. Zira ters ışıkta ekran altı kamera teknolojisi ışık hüzmelerine engel olamıyordu. Bu büyük bir fotoğrafsal sorundu. Bu sorunu da aşağıdaki fotoğrafta görebilirsiniz. Bu görsel de JerryRightEverything kanalındaki ZTE Axon 20 sağlamlık test videosundan alınmıştır.

OPPO ise geçtiğimiz gün yaptığı resmi duyuru ile tüm bu sorunları aştığını resmen duyurdu. OPPO ekran altı kamera teknolojisinin nasıl çalıştığını anlattığımız video incelemesini sizlerle aşağıda paylaşıyoruz. Burada OPPO’nun yaptığı yenilikler tam bir devrim. Kendisi ekran üretmese de bu teknolojiyi geliştirmeyi başaran OPPO, bugün itibariyle ekran altı kamera teknolojisi için 200’den fazla patent ile bu konudaki en yetki üretici konumunda. 10 Ağustos tarihinde tanıtılması beklenen Xiaomi Mi Mix 4 ise ortaya çıkan görsellere göre dünyanın ilk gerçek anlamda ekran altı kameralı telefonu olacak.

Teknolojiyi OPPO geliştirdi, ilk kullanan ise yine Xiaomi olacak gibi görünüyor. Bu da oldukça ilginç değil mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu