Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Mate X Kirin 990 ile mi geliyor?


Huawei’nin bir türlü satışa sunamadığı katlanabilir ekranlı ilk telefonu Huawei Mate X Kirin 990 yonga seti ile mi gelecek?

Huawei’nin geçtiğimiz gün tanıttığı yeni nesil yonga seti Kirin 990 için “şirketin son ARM mimarisine sahip yonga seti” açıklaması yapılıyor. Bu yonga seti Huawei Mate 30 modelinde kullanılacak. Bununla birlikte Honor 30 Pro modelinde de bu yonga setini göreceğimizi düşünüyoruz. Peki bir türlü satışa sunulamayan Huawei Mate X Kirin 990 yonga setini mi bekliyordu. Bu sorunun cevabı IFA2019 etkinliği sırasında Richard Yu tarafından verildi.

Mate X’in satışa sunulamamasının yonga seti ile hiçbir ilgisi olmadığını dile getiren Yu, “zaten Mate X’in yonga setini açıklamıştık ve bu noktada da bir değişiklik olmayacak” açıklamasında bulundu. Şubat ayında Mate X lansmanı sırasında yapılan açıklamada ise sadece bir tek modelin olacağı ve bu modelde de 5G modem destekli Kirin 980 kullanılacağı belirtilmişti. Oysaki Richard Yu; “iki farklı Mate X gelecek ve bunlardan birisi LTE diğeri ise 5G desteğine sahip olacak” dedi.

Mate X ne zaman

Şimdilik sadece camekanların arkasından görebildiğimiz Mate X’in en geç kasım ayında satışa sunulacağı söylenirken bu telefonların yeni nesillerinin ne zaman tanıtılacağı sorusu ise tam bir muamma. Bakalım 2020 Şubat ayında yapılacak Mobil Dünya Kongresi sırasında farklı üreticilerden yeni nesil katlanabilir ekranlı telefonları görebilecek miyiz?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu