Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerPlayStationSonyTeknoloji

Sony, PS 5 İndirme Sorunu Bu Basit Yöntem İle Çözebileceğinizi Söylüyor

Geçtiğimiz haftalarda indirme sorunu ile gündeme düşen PS 5’e, Sony’den pratik bir çözüm geldi. İşte PS 5 indirme sorunu çözeceğiniz o yöntem…

Oyuncuların merakla beklediği Playstation 5, nihayet bu haftanın başında ülkemizde de satışa sunulmaya başladı. 8.299 TL’lik fiyatıyla kutsal topraklarımıza giriş yapan bu konsol, çıktığı günün akşamında da tükendi. Ancak her üründe olacağı gibi PS 5’de de bazı problemler görülmeye başlandı. Bildiğiniz üzere PS 5, bazı ülkelerde bulunan kullanıcılara daha erken ulaştı. Yaklaşık 1/2 haftalık deneyimlerini paylaşan bu kullanıcılar, PS 5’de oyun indirme sorunları ile karşı karşıya kaldıklarını bildirdiler.

Sony’nin bugüne kadar ki en iyi konsollarından biri olan PS 5, ne yazık ki oyun indirme sorunlarıyla karşı karşıya. Raporlara göre kullanıcılar yeni bir oyun indirmek istediğinde, ”indirme kuyruğu” ile alakalı bir uyarı mesajı ekrana geliyor. Daha da kötüsü bu ekran konsola format atana kadar da gitmiyor. Yani indirme işlemini hiçbir şekilde iptal edemiyorsunuz ve vazgeçemiyorsunuz. Bunun için tek çare cihazı formatlamaktı. Ancak Sony bugün, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşım ile kullanıcılarına çok pratik bir çözüm önerisinde bulundu.

Sony’den gelen önerilere göre çözüm şu an için oldukça basit. İndirme sorunu yaşayan kişilerin ilk olarak ürünü komple kapatması gerek. Daha sonra ise yaklaşık 7 saniye boyunca güç düğmesine basılı tutmanız gerekecek; ta ki ”bip”sesini duyana kadar. Ardından recovery menüye benzeyen bir kurtarma bölümüme geleceksiniz. Bu bölümden ”veritabanını yeniden oluştur” yazısını seçmeniz gerekecektir. İşte hepsi bu kadar.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu