Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei 2021 Yılında Telefon Üretimini Yavaşlatacak! Yani Zorunda Kalacak

Gelen raporlara göre Huawei 2021 yılında özellikle mobil tarafta ciddi bir küçülme yaşayacak gibi görünüyor. İşte detaylar…

Akıllı telefon pazarında hiçbir üreticinin başına gelmeyen Huawei’nin başına geldi ve Trump Hükumeti Çinli şirketi varlık listesine alarak Amerikalı üreticiler ile Huawei’nin ticaret yapmasının önüne geçti. Hata Amerika İngiliz ARM firmasına da gider yaparak onlara lisansını kullandırmayacaksın dedi. Bu da Huawei’nin işlemci üretemez bir noktaya gelmesini sağladı. Bugün gelen raporlara göre Huawei 2021 yılı içinde özellikle mobil üretim tarafında ciddi bir gerileme yaşayacak.

Kısa bir süre içinde Huawei P50 serisi ile tanışacağız ama Çinli kaynaklardan gelen bilgilere göre Huawei özellikle orta segment telefonlarını pazara sunmayacak. Gelen son haberlere göre Huawei’nin akıllı telefon bileşenleri siparişlerinin 2021’de % 60’a oranında düşmesi bekleniyor. Huawei’nin bu yıl içinde 50 milyon ile 70 milyon arasında telefon satışı gerçekleştirmesi bekleniyor.

Huawei P50 serisi
Huawei P50 serisi

Birçok kişi Joe Biden’ın bu noktada politikasını değiştirmesini beklese de; görünen o ki; Amerika’nın çiçeği burnundaki başkanı Biden şimdilik bu konuda bir esneme ve varlık listesinden çıkartılma gibi bir durumu ortaya koymayacak. Huawei için zor bir yıl yaşanacak gibi görünse de Huawei çok ama çok büyük bir üretici. Bu yıl Huawei telefon satışında geri giderek geçirebilir ama birçok alanda büyük bir ilerleme de kaydedecektir. Özellikle Huawei 2021 yılında kömür madenciliği, metalurji, müzik içeriği, akıllı ekranlar, PC’ler ve tablet pazarında büyük bir oyuncu olmayı da planlıyor.

Huawei-P50-Pro Plus

Yani kısacası olay şu; Huawei’nin önünü telefon üretiminden kesiyor olabilirsiniz ama 5G teknolojileri tarafında Huawei dünya teknolojilerinin 2 hatta 3 yıl ötesinde. Huawei bu süreci atlatmayı başaracaktır. Göreceksiniz Huawei tüm gücüyle mobil pazara geri gelecek. Asya’dan gelen bilgiler Huawei’nin HarmonyOS işletim sistemini yaptığı gibi kendi geliştirdiği “işlemci mimari yapısı” üzerinde çalıştığı da belirtiliyor. Hatta bu çalışmanın içinde OPPO ve Xiaomi firmalarının da olduğu belirtiliyor. Zira bildiğiniz üzere Xiaomi’nin de bugün Amerika ile belli bir noktada sorun yaşadığını görüyoruz.

Bu bir savaş ve bu savaşın bir kazananı olacak. Bu savaşın kazananı Çin olursa; Amerika’nın yaptığı tüm hesaplar suya düşebilir. Zira bu iş Mars’a önce biz indik gibi bir savaş olmayacak…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu