Akıllı TelefonGenelSamsung

50 Megapiksel Kamera, MediaTek İşlemci, Bitmeyen Batarya! Samsung Galaxy A05 Tanıtıldı

Uygun fiyatıyla dikkat çeken Samsung Galaxy A05 Tanıtıldı. İşte Samsung Galaxy A05 özellikleri ve fiyatı...

Samsung ürün ailesini genişletmeye devam ediyor. Bu doğrultuda şirket, kısa süre önce Galaxy A35 modelinden yeni sızıntılarla gündeme gelmişti. Şimdi ise uygun fiyatlı ama buna rağmen özellikleriyle dikkat çeken Galaxy A05 ile karşımıza çıktı. İşte karşınızda Samsung Galaxy A05 özellikleri ve fiyatı.

Samsung Galaxy A05 Özellikleri 

Samsung Galaxy A05, özellikleri ve fiyatı ile en çok dikkat çeken telefonlardan biri olmaya aday. Cihaz, gücünü gücünü MediaTek’in Helio G85 işlemcisinden alıyor. Daha önce TECNO CAMON 20 ve Vivo Y27 gibi modellerde karşımıza çıkan bu yonga seti, giriş seviyesi olmasına rağmen sunduğu performans ile sık sık akıllı telefon üreticileri tarafından tercih ediliyor.

Samsung Galaxy A05

Söz konusu işlemciye ise 4 GB ve 6 GB olmak üzere iki farklı RAM seçeneği eşlik ediyor. Depolama kısmına baktığımızda ise yine 64 ve 128 GB  seçenekleri mevcut. Dileyen kullanıcılar ise SD kart desteği sayesinde bu alanı genişletebiliyor.

Samsung Galaxy A05 özellikleri içerisinde ekrana bakacak olursak, 6.5 inç boyutunda ve HD+ çözünürlüğünde bir LCD bir panel bizleri karşılıyor. Elbette ki HD+ çok yüksek bir çözünürlük değil. Ancak, bunun giriş seviyesi bir akıllı telefon olduğunun ve bazı özelliklerin de fiyatına göre makul olduğunu unutmayalım.

Fiyatına göre yüksek ve telefonun adeta parladığı konu ise kamera. Samsung Galaxy A05, 50 Megapiksel çözünürlüğe ve 1.8 diyafram açıklığına sahip bir ana kameraya sahip. Bu hem yüksek kalitede görüntü hem de benzer fiyattaki rakiplerine göre daha iyi gece çekimi performansı demek. Buna ek olarak 2 Megapiksel çözünürlüğünde bir derinlik sensörü de ana kameraya eşlik ediyor.

Cihazın ön tarafında ise 8 Megapiksel çözünürlüğe sahip bir özçekim kamerası var. Pil performansı da yine Samsung Galaxy A05 özellikleri arasında dikkat çekenlerden biri. Şirket burada 5.000 mAh büyüklüğünde 25W hızla şarj olan bir pil konumlandırmış. İşlemci ve ekran çözünürlüğünü düşünürsek, telefonun bir günü rahat çıkaracağını ve ikinci günü zorlayacağını varsayabiliriz. Elbette ki kesin konuşmak için öncesinde test sonuçlarını görmek gerek.

Ayrıca çift SIM destekli olan cihazda 4G (LTE), Bluetooth 5.3, USB-C ve kulaklık girişi gibi bağlantı seçenekleri de mevcut. Şu ana kadar her şey kulağa harika geliyor değil mi? Peki tüm bu özellikleri göze aldığımızda Samsung Galaxy A05 fiyatı ne kadar?

Özellikler Ayrıntılar
İşlemci MediaTek Helio G85
RAM 4 GB / 6 GB
Depolama 64 GB / 128 GB (Genişletilebilir, SD kart desteği)
Ekran 6.5 inç HD+ LCD
Arka Kameralar – 50 MP, f/1.8 ana kamera
– 2 MP derinlik sensörü
Ön Kamera 8 MP özçekim kamera
Pil 5.000 mAh, 25W hızlı şarj
Bağlantı Seçenekleri 4G (LTE), Bluetooth 5.3, USB-C, Kulaklık girişi
SIM Desteği Çift SIM

Galaxy A05 Fiyatı

Samsung Galaxy A05, şu an için sadece Hindistan’da satışa çıktı. Ancak uygun fiyatlı bir model olacağı için yakın zamanda tüm dünyadaki kullanıcılarla buluşması bekleniyor. Hindistan’da satılan Galaxy A05 fiyatı ise şu şekilde:

  1. 4GB RAM ve 64GB depolama – 120$ – Yaklaşık 3.500 TL
  2. 6GB RAM ve 128GB depolama – 150$ – Yaklaşık 4.500 TL

Türkiye’de Satılacak Vivo V30 Lite’ın Özellikleri Belli Oldu

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu