AndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Amerika trenini kaçırıyor! Peki Amerika neyi kaçırıyor?


Bugün ortaya çıkan bilgiler sonrasında Huawei Amerika arasındaki köprüler tamamen yıkılmış görünüyor. Peki bunun kaybedeni kim?

Huawei Amerika arasındaki gerilimi ve yaşananları sizlere aylardır anlatıyoruz. Bu dönemde yaşananlara aslında akıl sır ermiş değil. Zira iki tarafta geçtiğimiz süreçte oldukça tuhaf açıklamalarda bulundular. Bugün ise Huawei tüm köprüleri atacak bir açıklamada bulundu. Huawei siber güvenlik şefi John Suffolk yaptığı açıklamada “Huawei’nin 5G ağlarında kullandığı bileşenler için Amerikalı şirketlere ihtiyaç duymadıklarını belirtti”

Bu oldukça önemli bir durum zira geçtiğimiz günlerde iFixit ve Tech Insights Inc. gibi şirketler Huawei Mate 30 Pro incelemelerinde telefonun içinde Amerikalı şirketlerin bileşenlerinin çok az olduğunu söylemişlerdi.  Bu da gelecek yıl pazara sunulacak Huawei telefonlarının Amerika üretimi hiçbir bileşen kullanmayacağı anlamına geldiği anlamına geliyor. Bununla birlikte Huawei’nin yumuşak karnı Google var. 

Huawei Amerika arasında yaşananların kaybedeni kim?

Bildiğiniz üzere Huawei artık Android’in Google Play hizmetlerini lisanslayamıyor. Bu da yeni telefonlarının Google’ın ana servisleri Google Play Store, Google Arama, Gmail, Maps vb. gibi temel Android uygulamalarıyla çalışmayacağı anlamına geliyor. Yani 2020 yılında pazara sunulacak telefonlarda da Google uygulamaları olmayabilir.

Bir de bu işin tersi var. Zira tüm bunlarla birlikte Amerika da Huawei ürünlerini kullanamıyor. Bugün Huawei dünyanın en büyük 5G tedarikçisi ve teknolojisi (hem de bu teknolojilerin fiyatı) rakiplerinden çok daha iyi konumda. Amerika‘nın Huawei ile olan ikili sorunları yüzünden Amerika‘nın 5G ağ yapılanması 18 – 24 ay arasında gecikebilir. Bunun da Amerikan ekonomisine 240 miyar dolar gibi bir zararı olacak yorumları yapılıyor.

Huawei CFO
Huawei CFO

Huawei CFO’su Meng Wanzhou ne olacak?

Tüm bunlar yaşanırken Huawei CFO‘su ve Huawei kurucusu Ren Zhengfei’nin kızı Meng Wanzhou halen kefaletle serbest bir şekilde tutuklu… Peki bu kadına ne olacak? Asıl soru bu değil mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu