Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTCLTeknolojiXiaomi

Xiaomi 12 için Şaşırtan Karar! Samsung Oyun Dışı!

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi Xiaomi 12 için şaşırtan bir açıklama geldi. Samsung yerine bakın telefonun panelini kim üretecek?

Teknoloji dünyasının gözünün kulağının Xiaomi‘ye çevrildiği bugünlerde açıklama üzerine açıklama geliyor. Bugün ise Xiaomi 12 serisinin resmi duyurusundan saatler öncesinde TCL, Xiaomi 12’nin standart versiyonu için ekran tedarikçileri olduklarını doğrulayan resmi bir basın açıklaması yayınladı.

Xiaomi 12 TCL’in ekranları ile gelecek

TCL Huaxing‘in ekran departmanının, Xiaomi’nin kompakt amiral gemisi için AMOLED ekranların üretiminden sorumlu olacağı açıklandı. Şirket, Xiaomi 12’nin TCL Huaxing T4 üretim hattından ekranlar aldığını kaydetti. Bu ekranlar 120 Hz yenileme hızlarını ve 12 bit rengi destekliyecek.

TCL, şirketin Xiaomi’ye amiral gemisi için özel yapım premium kavisli AMOLED ekranlar sağladığını kaydetti. 6.28 inç büyüklüğünde FHD+ çözünürlüğünde olacak olan bu ekranı Samsung yerine TCL’in üretmesi oldukça ilginç olacak. TCL’ye göre bu, endüstrinin en iyi kompakt ekranı olacak. Ekranların da 8 milyon telefon talebini karşılamaya yeteceği de belirtiliyor.

Bu, bir Xiaomi amiral gemisinin Samsung’un AMOLED’ini kullanmadığı ilk sefer değil. TCL daha önce 2020’de Xiaomi Mi 10 Ultra için Xiaomi AMOLED ekranların tedarikçisiydi. Güney Koreli teknoloji devinin böylesine önemli bir telefonda saf dışı kalma sebebi muhtemelen yüksek standartlarda ekran ürettiği için fiyatı yüksek tutması gösteriliyor.

Xiaomi 12 Pro

TCL’in panelleri de kompakt yapıdaki modelde yine üst düzey bir performans sergileyecek. Hatta bu ekran şimdiden DisplayMate‘den A+ derecesini bile aldı diyebiliriz. Pro modele geçtiğimizde ise Xiaomi bu sefer Samsung ile anlaşacak. Samsung, Pro model için 2K çözünürlüğünde 120 Hz tazelemeli panel üretiminden sorumlu olacak.

Yarın tanıtılacak olan yeni seri sunacağı özellikler ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaracak. Kısa süre içerisinde satış rekoru kırmasını beklediğimiz yeni modeller bakalım nasıl bir etki yaratacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu