Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHarmonyOSHuaweiMobiroller

Huawei Akıllı Telefon Satışlarında Yeniden İlk 5’e Girdi

Huawei akıllı telefon satışları söz konusu olduğunda Android üreticileri arasında yeniden ilk beş içerisine girmeyi başardı.

Analist firma Statcounter tarafından mobil dünyasına yönelik çarpıcı bir araştırma yayınlandı. Rapora göre Kasım 2022’de dünyadaki tüm akıllı telefonların %71,3’ünü Android işletim sistemine sahip modeller oluşturuyor. Halihazırda Android işletim sistemini çalıştıran 2.8 milyar aktif akıllı telefon mevcut. Ve Huawei son dönemki yükselişini sürdürerek Android akıllı telefon pazar payı / satışları söz konusu olduğunda yeniden ilk beşe adını yazdırdı. Üstelik bunu devam eden sert yaptırımlara rağmen gerçekleştirdi.

Huawei Akıllı Telefon Pazarında Yükselişte

Huawei, 2019 yılından bu yana devam eden ambargolar nedeniyle zor bir dönemden geçti. Özellikle işlemci tedarikinde büyük sıkıntılar yaşanan marka hala 5G ağları destekleyen işlemciler kullanamıyor. Huawei buna rağmen yeniden Android ekosistemindeki en büyük beş üretici arasına girmeyi başardı.

Rapora göre Samsung, %34,6’lık payla kasım ayında en büyük Android akıllı telefon tedarikçisi olmaya devam ediyor. Listenin ikinci sırasında Xiaomi (%14,3), üçüncü sırada OPPO (%10,3) ve dördüncü sırada Vivo (%9,8) yer alıyor. Android çalıştıran akıllı telefonların %6,7’sini ise Huawei marka telefonlar oluşturuyor.

Huawei’in 2018 yılında akıllı telefon satışlarında Apple’ı geride bıraktığını ve 2020’de kısa bir süreliğine Samsung’u da geçerek ilk sıraya oturduğunu hatırlayalım. Ardından Çinli şirkete uygulanan sert ambargolar (işlemci tedarik, Google hizmetlerinin kesilmesi) nedeniyle Huawei bir dönem ilk 10’un bile dışına çıktı.

Huawei için kötü günlerin bir nebze olsun geride kaldığını söylemek mümkün. Hatta şirket 2023 yılıyla birlikte bir süredir ara verdiği yılda iki amiral gemisi telefon duyurma stratejisine yeniden dönecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu