Akıllı TelefonAndroidDonanımGenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Mali G52 ve Mali G31 GPU Tanıtıldı! Peki Yeni Ne Var?

Akıllı telefon sektörünün en önemli donanımı yonga setleridir. Bu yonga setlerine can veren ARM firması yeni nesil Mali G52 ve Mali G31 GPU çözümleri ile karşımıza çıktı. Konsol seviyesinde oyun geyiğini gerçekleştirmek üzere yola çıkan ARM Mühendislerinin bu sefer oldukça önemli bir sıçrayış ortaya koyduklarını görüyoruz. Zira yeni nesil GPU’ların ciddi anlamda performans artışı ve yapay zeka desteği olduğunu da görüyoruz.

Mali G52 ve Mali G31 Teknik Detaylar

Öncelikle oldukça fazla merak edilen Mali G52 ile başlayalım. Mali G52, AI yani yapay zeka öğrenme teknolojisi ile donatılmıştır. Performans ise bir önceki modelinden (Mail G51) % 30 daha (3,6 kat daha iyi) ve % 15 daha az güç tükettiği belirtiliyor. Böyle bir performans artışını daha verimli bir şekilde ortaya konması ise ciddi bir başarı. Makine öğrenme iş yüklerinde görülen 3.6 kat artış, yeni ALU’ların artık 8 bitlik kayan nokta ürün işlemlerini gerçekleştirebilmesini de ortaya koymaktadır. Referans tasarım ise, CCI-550’ye sahip DynamIQ tabanlı Cortex A75 + A55 CPU tasarımıdır.

Mali G52 ve bir önceki nesil Mali G51 teknik özellik karşılaştırmasını ise hemen aşağıdaki görselden kendiniz de yapabilirsiniz.

Mali G31 içinse bir önceki yıl Mali G51 MP2’nin geliştirilmiş bir versiyonudur dersek yanlış bir yorum yapmamış oluruz. Eski Mali-400 serisinin yerini almasını amaçlayan yeni nesil Mali G31 GPU’su genel performansta % 20’lik bir performans artışı ve enerji verimliliği tarafında da %20’lik bir iyileşme ortaya koyuyor. Genel arayüz performansında ise performansında% 12’lik bir iyileşme içerir. Bu da tartışmasız ARM’in en başarılı GPU’larından birisidir diyebiliriz.

Bu süreçte yeni nesil Mali G52 ve Mali G31 GPU’larının bizlere ne sunacağını hep birlikte göreceğiz. Tüm testleri yapıp sizlerle paylaşacağız…

Galaxy S9 Plus süper ağır çekim video örneklerine göz atın!

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu