Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi Mi Mix 4 bu tasarımla baş döndürür!


2021’in henüz başı diyebileceğimiz bir dönemindeyiz, ancak Xiaomi Mi Mix 4 şimdiden heyecan yaratıyor. Telefon nasıl bir tasarıma sahip olacak?

Xiaomi’nin Mi Mix serisi telefonları tanıtıldığı her dönemde mobil dünyasında heyecan yaratmayı başardı. Son olarak Eylül 2019’da Mi Mix 3 5G’yi tüketicilerle buluşturan Çinli şirket meraklıları daha fazla bekletmeyip seriye yeni bir telefon daha katmalı diye düşünüyoruz. Neyse ki bu noktada Xiaomi Mi Mix 4 şirket tarafından resmen doğrulandı ve gözler şimdi telefonun çıkış tarihinde.

Eylül 2019’da çağın ilerisinde bir tasarımla karşımıza çıkan Mi Mix Alpha konsept bir üründen öteye gidemedi. Hem fiyat hem de üretim koşullarındaki güçlükler böyle bir telefonun yaygın şekilde son kullanıcı ile buluşmasında iki önemli engeldi.

Mi Mix Alpha’yı bir kenara koyup tekrar Mi Mix 4’ten söz edecek olursak; telefon resmen doğrulandı yani bu yılın ilerleyen dönemlerinde mutlaka tanıtılacak. Serinin önceki modelleri göz önüne alındığında yılın heyecan yaratan telefonlarından biri olacağı kuşkusuz. Dolayısıyla Mi Mix 4 cephesinden gelen her bilgi ya da sızıntı haber niteliği taşıyor.

Xiaomi Mi Mix 4 tasarımı nasıl olacak?

Son gelen bilgiler Mi Mix 4’ün teknik özellikler noktasında Xiaomi’nin mevcut tüm modellerinden daha iyi olacağı yönünde. Donanım özelliklerinin aşağı yukarı böyle olacağı zaten bekleniyor, asıl merak uyandıran ise tasarım anlayışı.

Xiaomi Mi Mix 4 konsepti
Xiaomi Mi Mix 4 konsepti

Mi Mix 4’ün son yayınlanan konsept görüntüleri ön kısımda herhangi bir kamera deliğinin olmadığını gösteriyor. Bu kadar bekleyişin sonunda Xiaomi’nin bu telefona ekran altı kamera teknolojisini koyması en büyük beklenti. İki yıla aşkın süredir gelişim döneminde olan ekran altı kamera teknolojisinin yılın ikinci yarısında kayda değer bir ilerleme sağlayacağı ve Mi Mix 4’te yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Zira tasarımıyla mobil dünyasına öncülük edecek telefonda kamera için başka bir konum düşünmek fark yaratmayacaktır.

Son gelen bilgilere bakılırsa ZTE, Axon 20’nin ardından Axon 30 5G modelinde de ekran altı kamera teknolojisini kullanmaya hazırlanıyor. Ancak raporlar ön kamera performansının standart ön kameralarla aynı performansı gösteremediği yönünde. Xiaomi bu teknolojiyi kullanmak istiyorsa kamera performansı en azından endüstri standardına getirmeli.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu