Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3 Bir İlki Gerçekleştirecek

Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy Z Flip 3 cephesinden enteresan bilgiler geliyor. Güvenilir bir kaynağa göre telefonlar suya dayanıklı olacak.

Samsung bir sonraki katlanabilir akıllı telefonları olan Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy Z Flip 3 modellerini 11 Ağustos tarihinde resmileştirecek. Aynı etkinlikte Galaxy Buds 2’nin yanında dördüncü nesil Galaxy Watch akıllı saatlerin de tanıtımı gerçekleşecek.

Son dönemde gerçekleşen sızıntılar sayesinde tüm bu cihazlar hakkında epey bilgi sahibi olduk. Emin olmadığımız noktalardan biri Samsung’un katlanabilir yeni telefonlarının suya karşı dayanıklı olup olmadıkları. Mobil dünyasının en güvenilir bilgi kaynaklarından biri olan Evan Blass namı diğer @evleaks sayesinde Z Fold 3 ve Z Flip 3 modellerinin bir miktar suya direnç göstereceğini öğrendik. Aktarılan bilgiye göre her iki telefon IPX8 sertifikasına sahip olacaklar.

Galaxy Z Fold 3

IPX8 derecesi oldukça önemli, zira bu belgelendirme katlanabilir telefonların 1 metre derinliğe daldırılıp çıkarıldığında hayatta kalabileceği anlamına geliyor. Hem Samsung hem de diğer markaların önceki katlanabilir telefonlarında suya karşı dirençli bir yapıyı hiç görmedik.

IPX8 sertifikası telefonların su sızıntılarına karşı tamamen korumalı olduğu anlamına gelmiyor. Unutmayın ki telefonunuz IP sertifikasına sahip olmasına rağmen su ile temas edip zarar gördüğünde garanti kapsamına girmiyor.

Kaynak ayrıca telefonlarda yer alacak bazı özellikleri de netleştiriyor. Buna göre Galaxy Z Flip 3 modelinde 6.7 inç büyüklüğünde iç, 1.9 inç büyüklüğünde dış ekran kullanılacak. 10 megapiksel ön kameraya sahip olacak telefonda iki adat 12 megapiksel arka kamera yer alıyor.

Galaxy Z Fold3 modelinde ise iç ekran 7.2 inç , dış ekran ise 6.2 inç büyüklüğünde. Telefonda yer alacak kamera paketi 3 adet 12 megapiksel arka, 10 megapiksel kapak selfi ve 4 megapiskel ana selfie kameraları şeklinde. Z Fold 3 ayrıca S-Pen kalem desteği ile geliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu