Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriRedmiXiaomi

Redmi Note 13 Pro+ Dünyaya Açılıyor, Bu Telefon Çok Can Yakar

Orta üst segmentin lider telefonlarından Redmi Note 13 Pro+ Çin'in ardından şimdi de küresel çapta çıkış yapmaya hazırlanıyor.

Çin’de fırtınalar estiren Redmi Note 13 Pro+ Çin dışına çıkmaya hazırlanıyor. Amiral gemisi modellere has özelliklerle gelen telefon, Hindistan Standartları Bürosu’nun (BIS) sertifikasyon web sitesinde görüldü. Liste, Note 13 Pro+’ın Çin pazarı dışında yakında piyasaya sürüleceğine işaret ediyor, ancak duyurunun ne zaman yapılacağı henüz bilinmiyor. BIS sertifika listesi, Note 13 Pro+ hakkında herhangi bir ek bilgi ortaya koymazken, telefonun Çin dışına çıkarken teknik özelliklerini koruması bekleniyor.

Redmi Note 13 Pro serisi, Çin’de satışa sunulduğunda sadece bir saat içerisinde 410 bin adetten fazla satarak erişilmesi güç bir rekora imza attı.

Redmi Note 13 Pro+ Özellikleri

Note 13 Pro+, 6,67 inç boyutunda, merkeze hizalanmış delikli kesime sahip ve 1,5K çözünürlük taşıyan kavisli bir AMOLED ekrana sahip. Redmi bu seride ilk kez kavisli ekran kullanıyor. Telefon ayrıca IP68 sertifikasıyla suya ve toza karşı dayanıklı bir yapıda. Ekran, 120Hz yenileme hızı ve 1.800 nit maksimum parlaklık sunuyor. Cihaz ayrıca HDR10 ve Dolby Vision’ı da destekliyor. Akıllı telefon yine Redmi Note ailesinde ekran altı parmak izi tarayıcıyla donatılan ilk telefon oldu.

Bitmedi, Note 13 Pro+, IP68 sertifikasıyla suya ve toza karşı dayanıklı bir yapı sunuyor. Yine bu modelle birlikte ilk kez Redmi Note serisinde IP68 sertifikası kullanılıyor.

Tasarım tarafına göz attığımızda Redmi Note 13 Pro+, geleneksel kamera adası yerine daha minimalist bir anlayışı benimsiyor. Kameralar birbirinden bağımsız bir yapıda. Arka taraf ayrıca sunu deriye sahip.

Note 13 Pro+, OIS destekli 200 MP Samsung ISOCELL HP3 1/1,4 inç sensörle donatıldı. Burada ayrıca 8MP ultra geniş açılı lens ve 2MP makro kamera mevcut. Ana kamera, sensör içi yakınlaştırma ve 4x optik kayıpsız yakınlaştırma ile üç farklı odak uzaklığında çekim yapma olanağına sahip. Ön tarafta 16 MP kamera kullanılıyor.

Note 13 Pro+’ın işlemci biriminde MediaTek Dimensity 7200 Ultra yer alıyor. Telefon 16 GB’a kadar RAM ve 512 GB depolama alanına sahip. 120 watt hızlı şarj desteğine sahip 5.000 mAh pilden beslenen telefon kutudan ise Android 13 / MIUI 14 sürümü ile çıkıyor. Cihazdaki bağlantı seçenekleri USB-C bağlantı noktası, 3,5 mm kulaklık girişi, IR Blaster, 5G, WiFi 6, Bluetooth 5.3 ve NFC şeklinde. Son olarak telefon 273 dolardan başlayan fiyatlardan satışa sunuldu.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu