Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmiTeknolojiXiaomi

Redmi K40s Gelseydi Buralar Yıkılırdı!


Redmi’nin uygun fiyatlı canavarı Redmi K40s için kötü haber geldi. Xiaomi, yeni serinin bir süre iptal edildiğini duyurdu. Peki, neden?

Xiaomi‘nin alt markası olan Redmi, geçtiğimiz aylarda karşımıza Redmi K40 serisi ile çıkmış ve piyasayı sallamıştı. Uygun fiyata amiral gemisi satan firma, bu süreçte bütçe dostu ama performans canavarı yeni bir seriyi başlatacağının sinyallerini de vermişti. Redmi K40s serisi olarak isimlendirilmesi beklenen bu fiyat/performans telefonları için bugün kötü haber Xiaomi cephesinden geldi.

Redmi marka ürün müdürü, çekirdek bileşenlerin eksikliği nedeniyle Redmi K40s’in üretilmesinin hala zor olduğunu söyledi. Marka müdürü belirli bir tarihten bahsetmemesine rağmen, yeni modelin planlanandan çok daha geç piyasaya çıkacağı düşünülüyor. Hatta bir ihtimale göre diğer birçok markanın yaptığı gibi Redmi de bu seriyi iptal edebilir. Bu olursa, yeni Redmi telefonlarının piyasaya sürülmesi için zaman çizelgesi değişecektir.

Redmi K40s bir süre rafa kaldırıldı

Daha önceki haberlere göre Redmi K40s serisi, hızlı şarj ve yonga seti açısından büyük ölçüde yükseltme alacaktı. Düşük sürüm MediaTek imzalı Dimensity 1200 işlemciyi kullanırken, yüksek sürüm Snapdragon 888 yongasıyla gelecekti. Aynı zamanda seri 120W hızlı şarjı da destekleyecekti.

Redmi K40s

Ayrıca son sızıntılara göre K40s, yeni bir büyük ve küçük göz kamera tasarımına da sahip olacak. Bu telefon çıksaydı üçlü kamera sistemi dikey olarak konumlandırılacaktı. 6.7 inç büyüklüğünde 2400 x 1080 çözünürlüğünde 120 Hz tazelemeli OLED ekran ile geleceği söylenen bu serinin şimdilik rafa kaldırılması oldukça kötü oldu diyebiliriz.

Koronavirüs ile patlak veren çip krizi görünüşe göre önümüzdeki aylarda da yeni telefonların çıkışını baltalayacak. Bu krizin 2023 yılına kadar çözülmeyeceği söyleniyor. Eğer kısa süre içerisinde sonuçlandırılmazsa telefon fiyatlarında çok tatlı fiyat artışları göreceğiz. Sadece telefon değil, teknolojik ürün ve otomobillerin fiyatları da zam üzerine zam alabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu