Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung 200 MP Sensörü ile Fark Yaratıyor

Güney Koreli firmanın yeni sensörü resmi olarak tanıtıldı. Samsung 200 MP sensör ile telefon sektöründe yeni bir devri başlatacak.

Samsung hala telefonlarda görmediğimiz geçen yılki ISOCELL HP1 sensörünün yeni modeli olan ISOCELL HP3 ile karşımıza çıktı. Samsung 200 MP sensör işine HP3 modeli hızlı bir giriş yapmak istiyor. Yeni sensör endüstrisinin en küçük 0,56 mikrometre (μm) pikseli, önceki modelin 0,64μm’sinden yüzde 12 daha küçük piksel boyutuna sahip. Ayrıca HP1’deki 1/1,22″ ile karşılaştırıldığında 1/1.4” optik formatta 200 MP’yi barındırıyor.

Samsung 200 MP sensör ile neler sunuyor?

Samsung, ISOCELL HP3’ün kamera modülü yüzey alanında yaklaşık yüzde 20’lik bir azalma sağlayarak telefon üreticilerinin birinci sınıf cihazlarını ince tutmalarına olanak tanıdığını söyledi. Samsung’un Super QPD çözümü, tüm sensörlere otomatik odaklama yetenekleri sunuyor. Ayrıca Super QPD, hem yatay hem de dikey yönlerde faz farklılıklarını algılamak için dört bitişik piksel üzerinde tek bir lens kullanıyor. Daha hızlı odaklama yapmak Galaxy S23 serisi ile mümkün olacak gibi görünüyor. Bu sensör 8K çözünürlüğünde 30 FPS video çekme imkanı da sunuyor. 4K’da ise FPS 120’ye kadar çıkabiliyor.

Tetra piksel teknolojisi, 0,56μm 200MP sensörü 1,12μm 50MP sensöre veya 16 pikseli tek bir pikselde birleştirerek 2,24μm pikselli 12,5MP sensörüne dönüştürmek için dört pikseli bir araya getiriyor. Teknoloji, sensörün, iç mekan veya gece gibi loş ortamlarda bile daha parlak ve daha canlı çekimler yapmak için büyük boyutlu bir piksel sensörünü simüle etmesini sağlıyor.

Gelişmiş Smart-ISO Pro özelliği, HDR görüntüler oluşturmak için Düşük ve Yüksek ISO modunun iki dönüştürme kazanımından elde edilen görüntü bilgilerini birleştiriyor. Teknolojinin yükseltilmiş versiyonu, sensörün dinamik aralığını daha da genişleten üçlü bir ISO modu (Düşük, Orta ve Yüksek) ile birlikte geliyor. Ayrıca, geliştirilmiş Smart-ISO Pro, sensörün görüntüleri 4 trilyonun üzerinde renkte (14 bit renk derinliğinde), önceki modelin 68 milyar (12 bit) 64 katı renkle ifade etmesini sağlıyor.

Smart-ISO Pro ile birlikte kademeli HDR’yi destekleyen ISOCELL HP3, yüksek kaliteli HDR görüntüler üretmek için çekim ortamına bağlı olarak iki çözüm arasında geçiş yapabiliyor. Bu sensörün ilk olarak Galaxy S23 Ultra modelinde kullanılması bekleniyor. 108 MP furyasından sonra şimdi de 200 MP furyası göreceğiz gibi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu