Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Galaxy S10 yapay zeka ne işe yarıyor

Akıllı telefonlarda yapay zeka adı verilen algoritma bir süredir yer alıyor ve üreticiler de bunu kameranın sahne çekimi olarak bizlere sunuyorlar. Oysaki Huawei’nin Deep Learning sistemi gibi bir sistem ile bizi tanıyan akıllı telefonlar yapay zeka sayesinde daha fazla kullanıcı deneyimi vadediyorlar. Bugün Samsung yaptığı bir açıklama ile Galaxy S10 yapay zeka sistemi ve çalışması ile ilgili bilgileri paylaştı.

Kardeş sitemiz SamsungBurada.Net adresine de girmenizi sizden rica ediyoruz…

Galaxy S10 yapay zeka nasıl çalışıyor?

Öncelikle yapay zekalı Galaxy S10‘nun enerji verimliliği tarafında büyük bir artısı olduğunu belirtelim. Yapay zekada uygulamaları daha hızlı başlatmak için işbirliği yapan iki sistem var. Gelin bunlara yakından bakalım.

  • Uygulama ön yükleme güncesi: Bu algoritma sizin uygulamaları nasıl ve ne şekilde başlattığınızı takip eden bir sistem. Yani bir fotoğraf çekip bunu Instagram‘da hemen paylaşma durumunu varsa; siz kamerayı açtığınızda arkadan da Instagram için ön yükleme başlatılıyor.
  • vRamDisk: Bu algoritma ise sizin sık kullandığınız uygulamalara RAM dağıtımı yapan bir uygulama. Daha az kullandığınız uygulamalara daha az RAM ve 30 gün boyunca kullanmadığını uygulamalara da RAM ön yüklemesi vermeyerek gereksiz RAM kullanımlarının önüne geçerek arayüzün hızlanmasını sağlanıyor.

Bunun yanında Samsung Android Pie ile birlikte kullanıma sunduğu Adaptive Power Saving özelliği var ve sizin günlük rutininize göre telefonu yoğun kullanmaya başladığınızda buna göre pil performansını otomatik olarak etkinleştiriyor.

Kısacası Samsung Galaxy S10 yapay zeka desteği bize daha hızlı bir arayüz ve daha iyi bir pil optimizasyonu sağlıyor. Bu noktadan sonra yapay zeka daha neler yapacak bunu hep birlikte göreceğiz…

Galaxy S10 serisi yeni bir güncelleme aldı! Pek çok şey düzeltiliyor

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu