Akıllı TelefonAndroidGoogleGüncel Teknoloji HaberleriPixel

Google Pixel Watch 2 Ayrıntılı Teknik Özellikleri Sızdırıldı 

Google Pixel Watch 2 cephesinde neredeyse bilinmeyen bir detay kalmadı. Yeni nesil modelde ciddi yükseltmeler olacak.

Geçtiğimiz gün Google Pixel Watch 2 akıllı saatin saat yüzlerini sızdıran Android Authority sitesinde yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Site bu defa Pixel Watch 2’nin özelliklerini açıkladı.

Tasarım, ekran ve Pil Kapasitesi

Pixel Watch 2’nin tasarımı da dahil olmak üzere selefiyle bazı benzerlikler sunacak. Rapora göre ikinci nesil model, önceki modelle neredeyse aynı olan 1,2 inç 384 x 384 yuvarlak OLED ekrana sahip olacak. Ancak ekran, BOE yerine Samsung Display tarafından tedarik edilecek. Pil ömrünü daha da artırmak için Pixel Watch 2, 306 mAh kapasiteyle biraz daha büyük bir pil taşıyor olacak.

Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1 işlemci

Pixel Watch 2, birinci nesilde kullanılan ve artık eskimiş bir donanım olan Exynos 9110 işlemci yerine,  daha güçlü bir işlemci olan Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1‘i benimseyecek. 1,7 GHz’de çalışan dört Arm Cortex-A53 çekirdeği ve modern bir Adreno 702 GPU ile yeni işlemci, önceki modele kıyasla gelişmiş performans sunacak. En önemlisi yeni işlemci 4nm üretim sürecin geliştirildiği için önceki nesil işlemciye göre (10nm) daha fazla verimlilik sunarak pil kullanım süresine ciddi katkı sunacak.

Özel Yardımcı İşlemci ve Ultra Geniş Bant (UWB) Desteği

Google, W5 Plus’ı tercih etmek yerine NXP çipine dayalı özel bir yardımcı işlemciyi akıllı saate dahil edecek. Ayrıca Pixel Watch 2, hassas cihaz bulma ve Dijital Araba Anahtarı işlevi sağlayan UWB teknolojisine sahip olacak.

Wear OS 4 ve Sorunsuz Güncellemeler

Pixel Watch 2, akıllı saatlerde bir ilk olan dinamik tema desteği ve kesintisiz güncellemeler sunan Android 13 tabanlı Wear OS 4 ile donatılmış olarak gelecek. Kesintisiz güncellemeler, sistem yükseltmeleri sırasında uzun süreli kesintiler olmaksızın daha sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sağlar.

LTE ve Wi-Fi Çeşitleri

“Eos” ve “Aurora” kod adları altında geliştirilen Pixel Watch 2, biri LTE destekli, diğeri Wi-Fi bağlantılı olmak üzere iki ayrı versiyonda sunulacak.

Yeni demo animasyonu

Pixel Watch 2’nin demo birimlerinde “çekim döngüsü” olarak adlandırılan bir animasyon görüntülenecek. Herhangi bir özellik göstermese de, müşterilerin ilgisini çekmek için görsel olarak çekici bir Materyal tarzı tasarım sergiliyor.

Pixel Watch 2’nin eylül ya da ekim ayında Pixel 8 serisiyle birlikte tanıtılması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu