Akıllı TelefonGenelMotorola

Motorola Defy 5G ile Uydu Mesajlaşma Özelliğini Kullanacak

iPhone modellerinde olan uydu ile mesajlaşma özelliği Motorola’nın ortaklık kurarak yeni telefonu Motorola Defy 5G modeline getiriyor.

Motorola görünüşe göre yeni bir akıllı telefonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Ancak bu sefer ki telefonu diğer telefonları gibi olmayacak. Motorola Defy 5G olarak adlandırdığı telefon başka bir marka ile işbirliği içerisinde geliştirilecek. Bu sayede uydu mesajlaşması için benzersiz bir sistem ve sağlam bir telefon sunulacak.

Motorola yeni telefonu geliştirmek için İngiliz telefon üreticisi Bullitt Group ile ortaklık kurmaya hazırlanıyor. Ufak bir hatırlatma yapmak gerekirse Bullitt Group daha önce sağlamlığı ile önce çıkan telefon markası CAT ile birlikte çalıştı. Yeni çıkacak telefonun da CAT modelleri gibi sağlam bir telefon olmasını bekleyebiliriz. Geçtiğimiz yıllarda şirket iki yönlü uydu mesajlaşmasına sahip dünyanın ilk akıllı telefonunu piyasaya süreceklerini açıklamışlardı. Üstünden biraz zaman geçse de bu telefonun Defy 5G olması bekleniyor. Bullitt Group son iki yıldır bilinen bir yonga üreticisi ve uydu ağı altyapı ortağı ile birlikte çalışarak bu teknolojiyi geliştiriyor.

Motorola Defy

Bu yeni teknoloji telefonun Hücresel, Wi-Fi ve Uydu bağlantısı arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapmasına olanak sağlayacak. Bullitt Satellite Connect adı verilen bu özellik Bullitt Group, MediaTek ve Skylo ile ortaklaşa geliştirilen bir teknoloji. Cihaz normal kullanım esnasında Hücresel veya Wi-Fi bağlantısı ile bağlantı kuramıyorsa Bullitt’in mesajlaşma sistemi bir uydu üzerinden bağlantı kuracak. Bu teknoloji sayesinde bu özelliği desteklemeyen tüm telefonlar alıcı tarafından mesajı alabilecek ve hatta Bullitt Satellite Messenger uygulamasını kullanan herkes mesaja yanıt bile verebilecek.

İlginizi Çekebilir: Motorola ThinkPhone CES 2023’te Tanıtıldı

Teknoloji ile ilgili başka detaylar bilinmesede Bullitt; mesajları maliyeti, alıcı tarafından hiçbir ücret ödemeden uydu mesajlaşma abonesinin planından düşürüleceğini belirtiyor. Abonelik ücretlerinin ayda 4,99 Dolar (~93,68 Türk Lirası) ve SOS Yardımından başlamayı planlıyor. Ancak ilk yıl için servis ücretsiz olacak. Motorola Defy 5G telefonunun fiyatlandırılması hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor. Ancak bu yılın ilk çeyreği içerisinde duyuruların yayınlanmasını bekleyebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu